Elkészült a bétai bekötőút 600 méteres szakaszának felújítása Komlón. A beruházást a Magyar Közút európai uniós forrásokból finanszírozta.

A műszaki átadással hivatalosan is befejeződött az év egyik utolsó útfelújítása Komlón. A bétai bekötőutat a kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy, a megye több pontját is érintő, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által finanszírozott projekt keretében hozta rendbe.

A nagyjából 600 méteres szakaszon a balesetveszélyes, kátyúktól szabdalt úttestre dupla aszfaltréteget terítettek a szakemberek. Emellett stabilizálták az útpadkát és a hirtelen lezúduló csapadék okozta károk megelőzése érdekében kitisztították és megfelelő mélységűre igazították a vízelvezető árkokat. A biztonságos közlekedés érdekében a szükséges helyeken betonozott padka és acélkorlát került az úttest mellé.

„Magasra tettük a mércét idén az útfelújítások tekintetében, hiszen nagy forgalmú szakaszokat – Munkácsy, Bartók, Bajcsy – sikerült saját erő és pályázati pénzek együttes felhasználásával rendbe hozni. Büszkék vagyunk rá, hogy hasonló kaliberű beruházásokat tudtunk a következő évre is előkészíteni, így többek között sorra kerül a Szilvási és a Berek utca is.

Az állami tulajdonú utak kezelőjére sem lehet panasz: Béta után jövőre a Kossuth Lajos utca következik” – ígérte Polics József polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzat