A múzeum épületében csütörtökön kolbásztöltő kiállítás nyílt a kerek évforduló alkalmából. Az elmúlt kilenc év képeit, írásos emlékeit, vicces tárgyait és ruháit találjuk a könyvtár aulájában.

Február nyolcadikán mindenki a Sportközpontba siet, hogy találkozzon ismerőseivel, barátaival, kollégáival. Nyolc órakor kezdődik a X. Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál városunkban.

Az induló csapatoknak jó lesz igyekezni, ugyanis az eseményre január 15-ig lehet jelentkezni, vagy a 110 hely betöltéséig. A letölthető jelentkezési lapot a Városi Könyvtárban lehet leadni. Nevezési díj 28.000 Ft.

Az elmúlt évek kolbásztöltései remek hangulatban teltek, idén ugyancsak ez a koreográfia jósolható. A 8.00 órakor kezdődő látványdisznóvágást csak szegény jószág bánja, a vendégek cseppet sem. A hat fős csapatok ekkor foglalhatják el asztalukat, vagyis sörpadjaikat, hogy előkészülhessenek a kolbász és egyéb töltögetésre.

10.00 órakor hivatalosan is megkezdődik a fesztivál, hamarosan megkapják a csapatok a 10 kg kolbászhúst, kezdődhet a munka. Felszerelést, fűszereket a résztvevőknek kell biztosítaniuk. Remélhetőleg idén is ötletes asztaldíszeket, hangulatos tálalást komponálnak a résztvevők. Délre kell elkészíteni a kézzel darált, egyedi fűszerezéssel elkészített kolbászokat, melyekkel számtalan díjat lehet elnyerni.

A Perfect Slágerzenekar és a B-Wersyo Band egész nap gondoskodik a talpalávalóról. Büfé, pecsenyesütő várja a vendégeket.

Komló Város Önkormányzata és a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület barátsággal várnak mindenkit 2020.02.08-i városi nagyrendezvényükre.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 701 304 megtekintés

Videó: 48 912 896 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024708

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh