A legutóbbi testületi ülés egyik napirendi pontjaként a komlói kórház állami kézbe adásának jelenlegi állásáról hangzott el beszámoló. Ennek során dr. Tánczos Frigyes Attila, a Komlói Egészségcentrum Nonprofit Kft. főigazgatója tájékoztatta a képviselő-testületet az átadás-átvétel eddigi fejleményeiről.

A főigazgató elöljáróban elmondta, hogy bár az átadás-átvétel folyamatban van, az államkincstártól a dolgozók időben megkapták a fizetésüket.„A dolgozók munkájukat tisztességgel, nagy odafigyeléssel végzik – bércsökkentésről, bérelvonásról, vagy akár az órabér csökkentéséről nem volt eddig szó” – hangsúlyozta az intézmény főigazgatója.

Kiderült, hogy struktúraváltásról egyelőre nincs szó, jelenleg az ismert szerkezetben működik a kórház. Változás ebben a kérdésben, nagy valószínűséggel csak július 1-jétől lesz.

A főigazgató kiemelte, hogy a tárgyalások jó irányba vitték a kórház és a GYEMSZI kapcsolatát. A hatóságnál úgy látják, jól összeszokott management irányítja a komlói intézményt.

„Az átalakítás a betegek érdekében történik. A cél, hogy biztosítani tudjuk a kórház fenntarthatóságát és működését. Állami együttműködéssel – a tartozások, körbetartozások megszüntetésével, ebből kifolyólag kiszámítható finanszírozással – a térség betegeinek biztonságát kívánjuk szavatolni – tette hozzá tájékoztatójához a főigazgató.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 652 709 megtekintés

Videó: 48 855 733 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7015653

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh