Száznál is több társasházat reprezentáltak azok a közös képviselők, akik részt vettek a Komló-Víz Kft. fórumán, április végén. A többek között Polics József polgármester jelen-létében zajlott megbeszélések fő témája a társasházak növekvő tartozásállományának a kezelése volt, amelyben már láthatók az első eredmények.

A vízmű számára a legnagyobb problémát a társasházak folyamatosan bővülő hátralékai jelentik, amelyek behajtása és a nem fizetők szankcionálása csak a közös képviselők együttműködésével lehetséges. Számos lépcsőházban ugyanis ők gyűjtik össze a vízdíjat, s ők tudják azt is, kinek van jelentősebb hátraléka.

A társasházak esetén a fő gond, hogy a szolgáltatás csak abban az esetben korlátozható, ha a Komló-Víz szakemberei be tudnak jutni a lakásokba. Ellenkező esetben csak az egész lépcsőházban zárható el a vízcsap, ez pedig nagyon megnehezíti a hatékony fellépést. A városban jelenleg már több mint 100 lakásban szüneteltetik a szolgáltatást, de további elzárások is folyamatban vannak. Teljes háztömbre még nem kellett ezt a szankciót alkalmazni, de rövidesen erre is sor fog kerülni, ha nem sikerül elérni a fizetési morál javulását. A Vízmű mindebben évezi az önkormányzat támogatását is, hiszen számukra is a legfontosabb a számláikat rendszeresen fizetők védelme a potyautasokkal szemben.

A fórumon számos műszaki jellegű probléma és azok korszerű megoldási lehetőségei is ismertetésre kerültek, amelyek elsősorban a főmérőkön keletkező különbözettel és az aknák hozzáférhetőségével voltak kapcsolatban.

Forrás: Komló Víz Kft.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 890 340 megtekintés

Videó: 49 063 968 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054606

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh