A tervek szerint haladnak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kiemelt beruházásai, az általános orvostudományi kar oktatási és kutatási épületszárnya július közepére, a fogászati elméleti tömb legkésőbb a jövő év szeptemberére elkészül - közölte az egyetem az MTI-vel.

Az oktatási és kutatási szárny építése a veszély- és járványügyi helyzetben a lehetőségekhez képest jól haladt - írták.  

Hozzátették: a kivitelezést végző cég viszonylag gyorsan pótolta a megfelelő számú szakemberállományt, és kezelni tudta az egyedi gyártású anyagok szállítási nehézségeit. Így a munka július közepére befejeződik, és megkezdődhet a műszaki átadás-átvétel, amely augusztusban lezárul.  

A több mint tízmilliárd forintos beruházással készülő épület alapkövét 2018. decemberben helyezték el, a 12 ezer négyzetméter területű, ötszintes szárny kialakítása a Janelia Research Campus (Howard Hughes Medical Institute, Egyesült Államok) és az új Max Planck-kutatóépületek (Németország) struktúráját ötvözi.  

Azt írták: az ütemterv szerint zajlik a több mint kétmilliárd forintos ráfordítással készülő fogászati elméleti tömb építése is. Az elmúlt hónapokban a terület előkészítése, az alapozás, a szerkezetépítés zajlott. Ha minden az eddigiek szerint halad, akkor tartható a 2021. augusztus-szeptemberi átadás.  

Az egyetem a csaknem háromezer négyzetméteres hasznos alapterületű és több mint hatvan fogászati széket magában foglaló oktatási intézményt az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program (Efop) mintegy hétmilliárd forintos támogatásával zajló projekt részeként építi meg.

Forrás: MTI

Fotók: Univ

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 805 713 megtekintés

Videó: 47 968 830 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887585

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh