Pályázati  forrásból  újította fel a Komlói  Kistérség Többcélú  Önkormányzati  Társulás a komlói hajléktalanszállót. Az egykori felvonulási épület hosszú ideje a fedél nélkül maradottak otthonává vált. A munkálatok befejeződtek, visszaköltözhettek a felújított szállásra a Pécsi úti szociális otthonban ideiglenesen elhelyezett hajléktalanok.

A hatékony és eredményes munka érdekében szükségessé vált az infrastrukturális körülmények és ezzel összhangban a munkatársak fejlesztése. A felújítással kapcsolatosan elért közüzemi költségek csökkenése pedig nagymértékben segíti az intézmény stabil fenntarthatóságát.

A projekt keretében az elavult belső villamos, víz-és szennyvíz hálózat cseréje valósult meg. A fenntartási költségek csökkentése érdekében pedig szükségessé vált a teljes padlózatréteg rendjének újraépítése. A fenntartható fejlődést immáron a napkollektorok segítik elő, melyet az épület tetőszerkezetére telepítettek.

Az udvaron akadálymentes parkoló került kialakításra, innen akadálymentes járdán lehet bejutni az épületbe. Akadálymentessé vált a bejárat is, kialakítottak egy akadálymentes szobát és fürdőszobát, melyben vészhívót helyeztek el. A tájékozódást információs táblák, burkolati jelölések, felületváltások, kontrasztos színek segítik.

A melléképület homlokzata is megújult, a sérült vízszigetelést javították, a csapadékvíz elvezetésére csatornát építettek  ki.  A  biztonságot kamerarendszer szolgálja.

Ezen  felül  szakmai  szempontoknak  megfelelő,  az életminőséget javító berendezési tárgyakat, eszközöket szereztek be.Komló város Önkormányzata a Pécsi út 42/a szám alatt rendelkezik egy olyan szociális épülettel, melyben idősek  otthona  és  családok  átmeneti  otthona  található.   Az  épület  mélyföldszintjén -amely korábban kihasználatlan raktárként funkcionált- 2 olyan személy részére alakítottak ki külső szálláshelyet,  akik már alkalmasak az önálló életvitel megkezdésére, ezzel elősegítve, hogy visszailleszkedjenek a társadalomba. Az épületrészt a pályázó használatra megkapta a tulajdonos Önkormányzattól.

A meglévő belső falak bontásával és új gipszkarton válaszfalak segítségével alakítottak ki két szobát, egy konyhai étkezőt, fürdőszobát wc-vel és zuhanyzóval.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4555963

Jelenleg az oldalon

3
Online