Az amerikai és az európai űrkutatási szervezet, a NASA és az ESA képviselői is felszólalnak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szerdai online térinformatikai konferenciáján - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a PTE földrajzi intézete már nyolcadik éve ad otthont a nemzetközi GIS Day-hez (a térinformatika nemzetközi napja) csatlakozó rendezvénynek. Az előző évekhez képest rendhagyó módon, online térben megrendezendő eseményen olyan cégek és szervezetek előadásait hallgathatják meg az érdeklődők, amelyek a geoinformatika, térinformatika és távérzékelés élvonalában működnek.    

Az előadók a NASA JPL, az ESRI, az L3Harris, a CapellaSpace, az ESA, a Lutra Consulting, a WRI, a Charles University of Prague és a University of Salzburg képviselői közül kerülnek ki - írták.     A szakemberek térbeli adatok kezeléséről, GIS oktatásról, távérzékelésről és sok más érdekes témákról beszélnek a GIS day at the University of Pécs című Facebook-esemény intenetes oldalon szerdán tíz órától követhető eseményen.    

A szervezők kérik, hogy részvételi szándékát mindenki jelezze az esemény oldalán.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 099 254 megtekintés

Videó: 48 324 590 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923968

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh