Az új bérlettípus azoknak a pécsieknek jelenthet megoldást, akikre eddig jelentős anyagi terhet rótt, ha kedvencükkel rendszeresen utaztak a pécsi közösségi közlekedés buszjáratain.

– Több pécsi polgártól kaptunk már jelzést, hogy rendszeresen utaznak a helyi járatú autóbuszokon, de kutyájukkal együtt ez komoly nehézségekbe ütközik – mondta Ruzsa Csaba alpolgármester. – Az utas ugyanis hiába vesz magának bérletet, kedvencét, ha nem fér el egy szállítódobozban, csak jóval drágábban, menetjegy ellenében tudta szállítani a pécsi buszjáratokon. Erre igyekeztünk megoldást keresni.

Így született meg a kutyabérlet, amelynek köszönhetően a nagyobb testű kutyájukkal rendszeresen utazók nemcsak menetjegyet, hanem – amennyiben ez számukra kedvezőbb és előnyösebb megoldás – bérletet is válthassanak kedvenc állatuknak a társaság járataira.

A havi kutyabérletet 3000 Ft-os áron lehet megvásárolni június 1-jétől a Tüke Busz Zrt. bérletpénztáraiban.

Jelenleg ha az utas nem kézipoggyásznak megfelelő szállítóeszközben viszi fel a buszra, akkor a kutya csak szájkosárral és pórázzal szállítható. Egy utas egy kutyát szállíthat a buszjáratokon, és rendelkeznie kell a kutya oltási bizonyítványával is.

Forrás: Pécs Aktuál

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 695 538 megtekintés

Videó: 48 907 199 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7023652

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh