A Komlói Vállalkozók Klubja Egyesület vállalkozói fórumon látta vendégül a helyi gazdaság szereplőit.

A résztvevők Weller János, a kamara területfejlesztési és ügyfélszolgálati osztályvezetője nyitóelőadásában többek között, tájékoztatót hallgathattak meg a kötelező kamarai regisztráció legfontosabb tudnivalóiról. Kiderült, még nem mindenki számára ismert, hogy a január 1-től életbelépő új rendelkezések alapján a gazdálkodó szervezetek kötelesek kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni a székhelyük szerinti területi kereskedelmi és iparkamaránál.

A regisztráció évente 5.000,- Ft kamarai hozzájárulás befizetésével jár, melynek fejében a kamara köteles a regisztráltak számára a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) térítésmentesen nyújtani. Weller János szerint az így kialakuló partnerség egyik előnye lehet, hogy a regisztrált gazdasági szereplők hiteles, naprakész információkhoz juthatnak.

A fórum másik előadója dr.Vikor László irodavezető, a helyi adókkal kapcsolatban tartott tájékoztatót. A törvényi változások mellett az adófizetési kedvezményekről (fizetési halasztás, részletfizetés, a helyi iparűzési adó adóelőlegének módosítása) beszélt, hangsúlyozva, hogy még a fizetési határidő lejárta előtt keresni kell az adóirodát a kedvezmények igénybevételéről.

Götzerné Páva Mária, a munkaügyi központ kirendeltség-vezetője Startmunka-program kistérségi vonzatait mutatta be. Ismertetőjéből kitűnt, hogy a kistérségben 1221 főt, Komlón 425 főt érint ez a foglakoztatási program. A résztvevők mezőgazdasági-, belvíz-elvezetési-, mezőgazdasági földutak rendezése-, illegális hulladéklerakók felszámolása-, kazánprogram- és téli közfoglalkoztatás moduljában vesznek rész. Az előadó zárásként a közeljövőben esedékes pályázati lehetőségekről adott ízelítőt.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 55 293 480 megtekintés

Videó: 32 793 799 megtekintés

Látogatók

Összesen5527401

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh