Október 1-jén, A zene világnapján indul útjára a Pannon Filharmonikusok új sorozata, a Flört, amely az évad során összesen négy péntek este várja a közönséget Pécsett, a Kodály Központban. A zenekar a koncertek csábító erejét tánccal, színházzal, bátor humorral és vagánysággal növelte.

A színvonalas zenei programot nyújtó koncertek célja nem a beavatás, hanem a szórakoztatás: kikapcsolódást ígérő péntek esti élményt nyújtanak azoknak, akik még csak kacérkodnak a komolyzenével. A sorozat különleges bérletárai értékelik a fiatalságot: teljes bérletárat csak a százéveseknek kell fizetni, 6-18 éveseknek pedig díjmentes a belépés.

A 210. születésnapját ünneplő együttes több új sorozatot is indít idén Az élet sója elnevezésű évadában. A jelentős jubileum apropóján a jövőre koncentrál, így A Zene világnapján, most pénteken induló új sorozatuk is azokhoz szól, akik ismerkednek, kacérkodnak a komolyzenével. A sorozat a pandémia idején óvatossá vált közönséget is stimulálni kívánja: arra biztat, hogy a munkával töltött hétköznapok után ránk fér a kikapcsolódás és a közös élmény.

Élő kulturális programokkal fűszerezzük a hétköznapokat, ne féljünk kimozdulni, találkozni, kipróbálni új dolgokat de a valóságban, és nem az online térben. A sorozat nem gyerekeknek szól, de számukra is élvezhetők a látványos, humoros előadások, ráadásul a 6-18 évesek számára díjmentes a belépés, épp úgy, ahogy az együttes minden pécsi bérletes koncertjére az idei évadban.  

Az október 1-jei Szabad egy táncra? koncerten Bogányi Tibor vezető karmester neves vendégművészek közreműködésével egyrészt a 100 éve született legendás Astor Piazzolla muzsikáját ajánlja a közönségnek, Giovanni Guzzo hegedűművész játékával megidézi Buenos Aires különböző arcait, a tangó hazájának hangulatát, majd életre kelti Manuel de Falla háromszögletű kalapját. De Falla balettje egy spanyolországi flört, az est elején felcsendülő Ginastera mű, az Estancia pedig egy kibontakozó szerelem történetét mesél el. Az első ízben, és csak egyszer látható produkcióban Meláth Andrea operaénekes, Tandi Zsófia és Biri Gábor táncművészek lesznek a zenekar partnerei.

A februári, Álmodozzunk együtt koncerten a Pannon Filharmonikusok egykori vezető karmestere, Hamar Zsolt többek között Mendelssohn Szentivánéji álom című művének félig szcenírozott előadására készül. A koncerten hallhatjuk a zeneszerző egyik legszebb hegedűversenyét is Kelemen Barnabás előadásában. Április elsején, a harmadik koncerten, amelynek címe A zenegyűlölő 1.0, az Óbudai Danubia Zenekar és Hámori Máté a Pannon Filharmonikusok vendége. A humorban (és természetesen zenében) gazdag előadásban rendhagyó módon Janklovics Péter stand-up humorista működik közre, kifigurázva zeneszerzőt, előadót és a közönséget egyaránt.

Végül, de nem utolsó sorban a negyedik koncerten Bogányi Tibor karmester Várdai István partnereként csellóművészként is fellép. A koncert színvonalas programja a komolyzene legmagasabb szintjébe enged bepillantást úgy, hogy meglepetésként megmutatja, hogy a két csellista legalább olyan virtuóz, mint a közkedvelt 2Cellos.
És mi más lehetne egy jóízű Flört-sorozatot záró előadás címe, mint az, hogy Párban az igazi.

A sorozatra egészen a második előadásig, februárig kaphatók bérletek, így akik karácsonyi ajándéknak kulturális élményt keresnek majd, ne feledkezzenek meg erről a lehetőségről! A bérletek jelentős kedvezménnyel kaphatók: minél fiatalabb a vásárló, annál nagyobb kedvezménnyel honorálja a zenekar az érdeklődését! Száz százalékot csak a százéveseknek kell fizetni a bérletért.

A koncertekre egyedi jegyek is válthatók személyesen és online is. További információkat a zenekar honlapján, a pfz.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

A Flört-bérletsorozat médiatámogatója a Made in Pécs.

Forrás: Pannon Filharmonikusok

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 855 621 megtekintés

Videó: 49 036 721 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7048438

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh