Tudományos konferenciával, kiállítással és egész napos programmal emlékeznek meg arról pénteken, hogy harminc éve indult meg az oktatás a pécsi egyetem néprajz szakán - közölte a Janus Pannonius Múzeum (JPM) az MTI-vel.

A közgyűjtemény tájékoztatása szerint az 1991-92-es tanévben indult meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) jogelődjén a néprajz szakos oktatás. Utaltak rá: a tanszék megalakulása óta az "anyagi kultúra" kutatását, a folklorisztikát és a kulturális antropológiát a néprajztudományon belül azonos súllyal jelenítik meg.    

Az évforduló kapcsán megrendezendő október 8-i, Pécsi néprajz 30 című konferencia is reflektál minderre, azon - írták a JPM közleményében - egy kutató, oktató és hallgató előadása is elhangzik.    

Az évfordulóhoz kapcsolódóan október 9-én nyílik meg a JPM Néprajzi Osztályán az a kiállítás, amelyen a tanszéken végzett és azóta a képzőművészetben karriert befutott hallgatók - így Agócs Írisz grafikus, illusztrátor, Csille Márta nemezművész, Gebauer Hanga fotográfus, Koczián Zoltán fotográfus, Varga Judit restaurátor - művei tekinthetők meg.    

A programokról további részletek olvashatók a jpm.hu-n.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 746 930 megtekintés

Videó: 48 950 536 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031715

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh