Az országgyűlés hétfői plenáris ülésén Polics József komlói polgármester és országgyűlési képviselő kérdést intézett Fónagy János államtitkárhoz a nyugdíjas bányászok szénjárandóságának ügyében, a probléma mielőbbi rendezését kérve.

Az idei évtől változó nyugdíjszabályozás eredményeképpen ugyanis azok az egykori bányászok, akik öregségi nyugdíjban még nem, korhatár előtti nyugdíjban vagy átmeneti bányászjáradékban viszont részesülnek, elvesztették a jogosultságukat a szénjárandóságra. Ennek a minden év májusában esedékes, egyszeri pénzbeli juttatásnak az elmaradása számos, a jogszabályi változások miatt nehezebb helyzetbe került egykori bányászcsalád számára jelentett további bevételkiesést.

Polics József ezért arra kérte az illetékes államtitkárt, hogy mihamarabb tegyék lehetővé, hogy az érintettek rövid időn belül hozzájuthassanak a nekik járó összeghez. Fónagy János államtitkár válaszában közölte, hogy a mielőbbi kifizetések érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium már kezdeményezte a szénjáradék-jogosultság definíciójának felül-vizsgálatát. Az ehhez szükséges módosítások kihirdetése a következő hetekben várható, így július végéig minden korábban arra jogosult, aki eddig nem kapta meg a támogatást, meg fogja kapni a neki járó összeget.

Forrás: Komló Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 715 606 megtekintés

Videó: 48 927 555 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7027520

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh