Sírkertmegújítási program indul idén a baranyai megyeszékhely csaknem 120 éve létesült, hatvanhektáros, 170 ezer ember nyughelyéül szolgáló központi temetőjében - tájékoztatta Pécs önkormányzata szerdán az MTI-t.

A helyhatóság közleményében azt írták, hogy a temető tervezőjéről elnevezett "Rauch János Városi Sírkertmegújítási Program" keretében megvalósuló fejlesztésekre azért van szükség, hogy a "jövőben is méltó helyszínt biztosítson a kegyeletgyakorláshoz a sírkert".   

Közölték: a program részeként, az üzemeltető Biokom NKft. a védett sírhelyek karbantartására alkalmas speciális felülettisztító berendezést már üzembe is helyezte, az eszközt pedig egy új szolgáltatás keretében mindenki számára elérhetővé is teszik a jövőben.   

Egy exkluzív urnaparcellát és új urnaföldet is kialakít a társaság, megújítják a temető szolgáltatásrendszerét, felújítják a sírkert kerítését és az északi főbejárat kapuját is.    

Közölték: egy új, elektromos meghajtású pompaautót is beszereztek a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva.     A közleményben kitértek rá: a pécsi temető kiemelkedő kulturális jelentőséggel bír, hiszen számos neves - a város fejlődésében kulcsszerepet játszó - személyiség, család nyugszik a sírkertben.    

Emlékeztettek: a temetőben már tavaly is zajlottak fejlesztések, így nyolc közlekedési csomópont újult meg, új urnaföldet alakítottak ki és bevezették a szelektív hulladékgyűjtést, továbbá új tájékoztató táblákat helyeztek ki, valamint a csapadékvíz-elvezetési problémákat is megoldották.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 764 689 megtekintés

Videó: 48 959 329 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7033205

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh