A szilvási városrészben található arborétumot szépítette meg az örökbefogadó Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület, valamint a Magyar Vöröskereszt Komlói Szervezete. Fóris Zoltán, az egyesület ügyvezető elnöke elmondta, idén is több pozitív változás történt a területen, így például új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki. Emellett megújult a Berek utca felőli kapu, és két nyársalót is építettek. A zöldterület gondozásában – az egyesület és a szervezet mellett – a városgondnokság, illetve önkormányzati képviselők, valamint a közeli lakók is részt vettek.

A városban egyre inkább jellemző, hogy társadalmi összefogással újulnak meg egyes területek. Mindenhol a lehetőségekhez mérten fejlesztenek: Körtvélyesben és Szilvásban játszótereket újítottak fel, Kökönyösben a Petőfi teret, a belvárosban pedig a Zrínyi teret tették rendbe.

A Gesztenyési Klubot már az illetékes településrészi önkormányzat üzemelteti, akárcsak a mecsekjánosi, a kisbattyáni és a mecsekfalui intézményt. Ennek főként az az oka, hogy az ilyen feladatokra az önkormányzatnak már nem futja.

Forrása: bama.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 938 522 megtekintés

Videó: 49 092 488 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7058493

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh