A kegyes időjárásnak köszönhetően utolsó harmadához érkezett a Komló-Mánfa közötti hét kilométeres útszakasz felújítása. Az aszfaltozási munkák befejeztével a közlekedés a napokban már folyamatossá vált az említett útvonalon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Új Széchenyi Terv keretében végzi Komló és a kisközség közötti hét kilométeres szakasz felújítását. A bruttó közel 914 millió forintos uniós támogatásból a Kossuth Lajos utcai deltától a 66-os út mánfai elágazásáig javulhatnak meg a közlekedési körülmények.

Az időjárás jóvoltából – egy-két nehezebb napot leszámítva – szinte 100%-os intenzitással végezték a munkát a kivitelezők. A beruházás során az útszakasz vízelvezetésének korszerűsítésére is sor került. A szegélyek beépítése már korábban, a látványos aszfaltozási tevékenység a napokban fejeződött be. A vasútátkelő előtti szakaszon megkezdett gyalogos-sziget befejezése van napirenden.

Az aszfaltozást követően a beruházás leglátványosabb része következik. Az útburkolati jelek felfestése teszi fel a koronát a több hónapja tartó útfelújítási munkálatokra. A beruházás utolsó harmadában a buszmegállók, buszöblök kivitelezését végzik a szakemberek.

Polics József polgármester örömmel nyugtázta, hogy igaz a városlakóknak kicsit több bosszúságot okozva, de a tervhez képest jóval korábban zárul le az útfelújítás. A hátralévő munkafázisok már alapvetően nem zavarják a folyamatos közlekedést a városon belül.

A városvezető korábban elmondta: az állami beruházás nem érinti az önkormányzati tulajdonban lévő járdákat, így azok felújítását nem végzi el a kivitelező. Ugyanakkor az önkormányzat erejéhez mérten helyreállítja a munkálatok során megsérült járdaszakaszokat.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 863 455 megtekintés

Videó: 49 045 167 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7050896

Jelenleg az oldalon

13
Online

Interreg CE1013 REFREsh