Hosszú egyeztetés, majd közel egyéves bírósági eljárást követően, Komló számára hátrányos elsőfokú ítélet született a Pannon Volán ZRt.-vel szembeni perben. Ami azonban lényeges: a jelenlegi szolgáltatónak továbbra is fenn kell tartania a szolgáltatást.

Megszületett az első fokú ítélet a felek vitájában, mely szerint visszamenőleg, 2011. december 1-jétől a város és a közlekedési társaság között kötött közszolgáltatási szerződést megszűntnek tekinti a bíróság, azzal a kitétellel, hogy az árbevétellel nem fedezett költségek megtérítésére kötelezte az önkormányzatot. Lényeges ugyanakkor, hogy a szolgáltatást mindaddig fenn kell tartania a Pannon Volánnak, míg nem történik meg új szolgáltató kiválasztása.

A polgármester sajnálja, hogy a lassan egy éve zajló peres eljárás elején még intenzív egyeztetések folytak a felek között, de miután a peres folyamat gyorsabb szakaszba fordult, azóta ezek megtorpantak. Úgy gondolja, az ítélet egyik félnek sem jó, hiszen a jogszabályok által előírt határidők törvényes betartásával nem lehet 2014 végéig új szolgáltatóval szerződést kötni.

Polics József hozzátette: a város nem megszabadulni akar a szolgáltatótól, hanem reális áron, elfogadható szolgáltatást kíván igénybe venni. Legyen beleszólásunk, ne az állam állapítsa meg a kedvezményeket, aminek az árát mi fizetjük.

A városvezető megerősítette, hogy a fellebbezési lehetőségekkel élni fogunk, ami talán arra serkenti a másik felet, hogy intenzív egyeztetésekre kerüljön sor. Érdekünk, hogy megnyugtató megoldás szülessen, mind az utazóközönség, mind a város szempontjából.

Polics József az elsőfokú ítélet kihirdetését követő héten már a nemzeti vagyonkezelőnél egyeztetett, amelynek eredményéről későbbi számunkban tudunk csak beszámolni.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 869 734 megtekintés

Videó: 49 051 507 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7052758

Jelenleg az oldalon

13
Online

Interreg CE1013 REFREsh