Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Komlói Helyi Szervezete és a Komlói Közösségek Háza közös szervezésében bonyolították le a Legyen Önnek minden nap mézes nap elnevezésű rendezvényt, melynek programjában hirdették ki a Mecseki Diák-Mézkirálynő verseny címeit.

A királynői verseny jelentkezőinek, a hagyományoknak megfelelően, elméleti tudásukról is számot kellett adniuk. A lányok írásban és szóban is bizonyították felkészültségüket a méhészet témakörében. Az ápolt, csinos megjelenés mellett a zsűri értékelte a jó kommunikációs készséget és a megfelelő kiállást is.

A verseny koronázási ünnepségére november 23-án a „Legyen Önnek is minden nap mézes nap!” rajzpályázat eredményhirdetésekor került sor, ahol a korona Barbér Bella fejére került. A tavalyi év királynője – Plesz Edit- szerint is ő volt a legmeggyőzőbb a jelöltek közül. Az első udvarhölgy Kovács Sarolta, a második udvarhölgy Sánta Orsolya lett. Mindhárman a Nagy László Gimnázium tanulói.

A királynő feladata nem csekély: az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Komlói Helyi Szervezetének képviseletében kell megjelennie helyi és országos rendezvényeken.

A párhuzamosan lezajlott rajzpályázat rekordot döntögetett. Az idei felhívásra 295 pályamunka érkezett be a kistérség több településéről. Menyes Vilmos, a helyi méhészszervezet vezetője örömmel nyugtázta, hogy a résztvevők egyre többet tudnak a méhészszakma csínjáról, ami a csodálatos rajzokban is megmutatkozik.

A Közösségek Házában látható kiállításon 120 rajz szerepel, köztük a zsűri által legjobbnak látott munkák.

Eredmények: Óvodások: 1. Tóth Csanád 2. Merse Léna 3. Ignácz Bianka (valamennyien a komlói Belvárosi Óvoda növendékei. Alsó tagozatosok: Schwáb Loretta (Magyarszék), 2. Jordán Dániel (Gagarin) 3. Janecz Roxána (Szilvás) A felsősök között: 1. Ignácz Melánia 2. Menyes Blanka 3. Andrei Kármen (valamennyien a szászvári Kiss Gy. ÁMK tanulói)

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 827 434 megtekintés

Videó: 49 010 547 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7041699

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh