December 4-én, az Újtelepi Baráti Kör szervezésében, zászlószenteléssel egybekötött Borbála-napi megemlékezésre került sor az újtelepi emlékkőnél.

Szakadó hóesésben, a meghívott szervezetek, komlói és a környékbeli településeken élő egykori bányászok, valamint a komlói ifjúság képviselői részvételével került sor Borbála-napi megemlékezésre Újtelepen. A jelenlévők a Komlói Bányász Fúvószenekar közreműködésével a 200 éves komlói bányászat, a 90 éves Komlói Bányász Sport Kör és a 75 éves a Komlói Katolikus Templom előtt tisztelegtek.

A versmondó Nikolausz Tamást követően Varga Péter nyugalmazott főaknász, bányamentő, úgyis, mint az esemény főszervezője, arra kérte a jelenlévőket, hogy december 4-én minden esztendőben gyűljenek össze az emlékkőnél, hogy az elhunyt munkatársakra, a komlói bányászatra emlékezzenek.

Szavait követően Mátyás Imre, komlói plébános szentelte meg a „Szent Borbála maradj hű hozzánk, bányászokhoz, Újtelep,1812-2012 feliratú zászlót.

Nagy Ferenc, nyugalmazott bányaipari technikus beszédében a 200 éves komlói bányászat mérföldköveit elevenítette fel, majd Varga Péter a jövő generációjának szánt, a komlói bányászatról szóló levelét olvasta fel a jelenlévőknek.

A résztvevők a Bányászhimnusz elhangzását követően gyertyát, mécsest gyújtottak az emlékkőnél.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4050379

Jelenleg az oldalon

1
Online