Használatbavételi eljárás zajlott a közelmúltban a várhatóan augusztusban megnyíló hulladékátrakó telepen. A Mecsekjánosiban található üzemben a legkorszerűbb technológia alapján végzik a kommunális hulladék mozgatását.

Folkner Károly, a VG.Zrt vezetője kiemelte, hogy annyiban változik a korábbihoz képest a hulladékgondozási rendszer, hogy a teli szemetes autók nem egyből a Bonyhád melletti Cikóra, hanem ide, az átrakóba hozzák a Komló és a Komló környékén lévő települések kommunális hulladékát.

A szemétszállító gépkocsikból zárt rendszeren keresztül kerül a hulladék a 10 tonnás, nagyméretű konténerekbe, melyeket speciális utánfutós szerelvényű szállítójármű - gyakorlatilag emberi kéz érintése nélkül - visz a cikói hulladék- lerakóba.

A korszerű környezetvédelmi igényeknek is megfelelő telep átadásával elsősorban az üzemanyag- és amortizációs költségek csökkenését várják a szakemberek, de nem elhanyagolható szempont, hogy az autónként naponta számolt mintegy 100 km-es cikói kitérő megspórolásával több idő jut a körzetben lévő feladatok elvégzésére.

A korszerű telep üzembe helyezésére várhatóan augusztusban kerül sor.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 49 802 616 megtekintés

Videó: 28 892 597 megtekintés

Látogatók

Összesen5234296

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh