Használatbavételi eljárás zajlott a közelmúltban a várhatóan augusztusban megnyíló hulladékátrakó telepen. A Mecsekjánosiban található üzemben a legkorszerűbb technológia alapján végzik a kommunális hulladék mozgatását.

Folkner Károly, a VG.Zrt vezetője kiemelte, hogy annyiban változik a korábbihoz képest a hulladékgondozási rendszer, hogy a teli szemetes autók nem egyből a Bonyhád melletti Cikóra, hanem ide, az átrakóba hozzák a Komló és a Komló környékén lévő települések kommunális hulladékát.

A szemétszállító gépkocsikból zárt rendszeren keresztül kerül a hulladék a 10 tonnás, nagyméretű konténerekbe, melyeket speciális utánfutós szerelvényű szállítójármű - gyakorlatilag emberi kéz érintése nélkül - visz a cikói hulladék- lerakóba.

A korszerű környezetvédelmi igényeknek is megfelelő telep átadásával elsősorban az üzemanyag- és amortizációs költségek csökkenését várják a szakemberek, de nem elhanyagolható szempont, hogy az autónként naponta számolt mintegy 100 km-es cikói kitérő megspórolásával több idő jut a körzetben lévő feladatok elvégzésére.

A korszerű telep üzembe helyezésére várhatóan augusztusban kerül sor.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 145 582 megtekintés

Videó: 38 410 904 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5886642

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh