Két komlói vállalkozásnak is jelentős összegű munkahelyteremtő támogatást szavazott meg az önkormányzat csütörtökön. További cégek is pályázhatnak, hiszen összesen tízmillió forint van erre a célra elkülönítve a városi kasszában.

A csütörtöki testületi ülésen két helyi vállalkozás kérelméről hoztak pozitív döntést a képviselők. A textilanyagok gyártásával foglalkozó Forr-Line Kft. összesen 1,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelyért cserébe hét új alkalmazottat kell legalább egy évig foglalkoztatniuk. A Rapid Bt. 250 ezer forintot kapott hasonló feltételekkel: nekik egy fővel kell növelni a dolgozói létszámot a támogatás fejében. Az összegeket részben a város, részben a Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány biztosítja.

Kupás Tamás Levente alpolgármester elmondta, hogy a támogatás része a város hosszú távú munkahely-teremtési stratégiájának – Az elmúlt másfél évben több száz új álláshely jött létre Komlón, részben az önkormányzat segítségével. A pénzbeli támogatás mellett számos más módon is tudjuk segíteni a termelő vállalkozásokat, például ingatlannal vagy a beruházáshoz kapcsolódó egyes feladatok átvállalásával.

Emellett további cégek számára is elérhetővé tesszük a munkahely-teremtési támogatásokat. Az idei költségvetésből 10 millió forint fordítható erre a célra, amelyre már bead-hatók a pályázatok. Erről további részletek a komlo.hu weboldal Gazdaság rovatában olvashatók. Az igénylők tekintélyes száma arra utal, hogy van növekedési potenciál a komlói gazdaságban, számos cég lát perspektívát a létszámbővítésben. Ezt a térség egy-re javuló munkanélküliségi mutatói is alátámasztják. – értékelte az eddigi eredményeket az alpolgármester.

Forrás: Komló város Hivatalos Kommunikációja

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 405 820 megtekintés

Videó: 45 473 080 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6386730

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh