A 2014/15-ös tanévben elkezdődhet a vájárképzés Komlón. A óév utolsó napján született kormányhatározat a vájárszakma kiemelt központi támogatásáról.

Még az előző esztendő novemberében született kormányhatározat a hazai bányászat fejlesztéséről – ezáltal a komlói vájárképzés újraindításáról. Azóta újabb konkrét lépés történt az ügyben. A december 31-i kormánydöntés ugyanis a vájárképzést beemelte a 2014-15-ös tanévben központilag támogatott szakmák közé.

- Ez közérthetőbben azt jelenti, hogy a szakma OKJ-s számot, azaz tulajdonképpen zöld utat kapott – mondta Polics József komlói polgármester.

A térség országgyűlési képviselője hozzátette, hogy a határozat szerint létszámkorlát nélküli képzés indulhat be a következő tanévtől a komlói szakmunkásképzőben (az egykori vájáriskolában).

A novemberi intenzív előkészítést követően most újabb „munkás” időszak következik a vájárképzés elindításában érdekeltek számára. A képzésben érintett oktatási szakemberek már dolgoznak a részletek kidolgozásán, a képzési tematika, a tananyag meghatározásán,mellyel kapcsolatban január 16-án és 23-án tartanak egyeztetést.

Polics József elégedettségét fejezte ki, hogy elindul a térségünkben nagy hagyományokkal rendelkező szakma képzése. Úgy véli, ez fontos lépés, hogy az országban és Komló környékén széles körben elindulhasson ismét a bányászkodás.

Forrás: komlo.hu

Kapcsolódó riportunk:

Újra lesz vájárképzés Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 711 084 megtekintés

Videó: 48 923 852 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026645

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh