A bringások örülnek, hiszen az elmúlt egy-két évben úgy tűnt, a beruházásból semmi sem lesz. A projekt ugyanis nem új keletű: már 2008-ban megvalósítható lett volna. Komló, Mecsekpölöske és Magyarszék akkor közösen nyert egy kerékpárút építésére kiírt pályázaton, azonban a kivitelezésig már nem jutottak el.

Az eredeti elképzelések szerint ugyanis a tervezett nyomvonal önkormányzati területeken haladt volna keresztül, azonban ezt később négy méterrel módosítani kellett, s így az út már magánbirtokokat is érintett. A legtöbb tulajdonossal sikerült időben megegyeznie az önkormányzatoknak a területvásárlást illetően, azonban egy földbirtokos család tétovázása miatt a települések végül kicsúsztak a határidőből.

Az önkormányzatok ezután már felkészültebben várták a következő kiírást: mindenkivel aláíratták a papírokat, így, amikor a települések ismét nyertek a pályázaton, úgy tűnt, ezúttal már nem lesz akadálya az építkezésnek.

Ám a csaknem 200 millió forintos beruházás egyre csak húzódott: ugyan több időpontot is kitűztek a befejezésére, mindig közbejött valami, ami késleltette a munkálatokat. Elsőként a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelezőt kellett kizárni, és megbízni egy másik pályázót a feladattal, amely ugyan vállalta, hogy a tervezettnél korábban elkészül az úttal, ám az időjárás közbeszólt (a munkagépek nem tudtak felhajtani a sok esőzés miatt felázott talajra). Aztán az engedélyezési tervekben megjelölt néhány szakasz csak a földhivatal adatai szerint volt megfelelő a kerékpárút kialakításához, így ez is kitolta a határidőt.

A kálváriának azonban most vége, a majdnem 12 kilométeres kerékpárút elkészült, bár a használói szerint nem volt éppen jó választás, hogy az aszfaltcsík a szennyvíztisztító telep mellett is elhalad.

Forrás: bama.hu

A projekt részleteiről itt olvashatnak: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 371 673 megtekintés

Videó: 38 596 684 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5898893

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh