A Hétdomb Természetbarát Egyesület a régi bányásznapok, a bányászok tiszteletére idén is megrendezi hagyományos „Jó szerencsét!” Bányász Emléktúráját.

A Hétdomb Természetbarát Egyesület 1998-ban alakult meg Komlón. A szervezet céljai a természetjárás, a természetbarát mozgalom népszerűsítése, aktív részvétel a természeti környezet megóvásában, a természetjárás feltételeinek kialakításában. A célok valóra váltása érdekében túrákat, táborozásokat szervez: természetvédelmi munkákban és a turistautak és turista útjelzések karbantartásában, felújításában vesznek részt a tagok.

A szeptember 13-án, vasárnap délelőtt kezdődő 16, illetve 7-8 kilométeres túra Komlón a múzeumkertből indul és végig a jelzett útvonalon haladva a Bányászparkban az emlékműnél ér véget.

A hosszabb távra 8.00-9.00 óra között lehet nevezni, a rövidebb távra pedig 9.00-10.00 óráig.

A túraútvonal felöleli Komló számos bányász emlékhelyét, régi bányászokkal találkozhatunk, akik mesélnek a múltról és még a Bányász Himnusz is felcsendül az egyik állomáson. A célállomáson a Bányászparkban pedig igazi családias hangulat, frissítő, harapnivaló várja a túrázókat.

Forrás: Hétdomb Természetbarát Egyesület

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 086 500 megtekintés

Videó: 48 316 384 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923073

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh