A napokban zajlik az Év Fája vetélkedő, ahol a zsűri által kiválasztott Komlói Öreg Tölgy is indul a megmérettetésen. Idén nem a kor vagy a méret számít, a kiválasztott fáknak története, múltja van.

Az Ökotárs Alapítvány hatodszorra rendezi meg országos versenyét, mellyel a természetvédelemre, a minket körülvevő világunk szépségére szeretne rámutatni. A zsűri több mint hatvan fa közül választotta ki azt a tizenötöt, mely a közönség szavazataira számíthat.

A bajnok Év Fája tavasszal indul az európai versenyen, ahol a nyertes az Európai Év Fája címet viselheti.

Szavazzunk a szilvási városrészben található kétszáz éves gyönyörű példányra. Szeptember 7-től október 18-ig lehet voksokat leadni online szavazással.

A döntős fákra a következőképpen lehet szavazni: a képek alá beírják az email címüket, majd rákattintanak arra, hogy Ez a történet és a fa legyen a nyertes. Ezután a szavazatát érvényesítenie kell, mégpedig úgy, hogy belép az e-mail fiókjába, ahová küldenek önnek egy levelet egy aktiváló linkkel, erre rá kell kattintania, és máris megtörtént a szavazás. Ha véletlenül elrontotta, és rossz fára szavazott, akkor annyi a dolga, hogy újra szavaz, így az előző szavazata érvénytelenné válik.

A Komlói Öreg Tölgyet már a korabeli fotókon felismerhetjük, mielőtt a városrész a fa köré épült volna. Talán csak annak köszönheti matuzsálem létét, hogy az új iskola kerítésén belülre került.

Jelölője Ruzsinszky András.

Szavazni itt lehet: Kattintson ide...

Forrás: Ökotárs Alapítvány

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 876 147 megtekintés

Videó: 49 056 163 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053465

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh