Mint azt október 7-én megírtuk, városunkban hamarosan mézkirálynő választást tart az Országos Méhészeti Egyesület Komlói Szervezete. Ebből az alkalomból Bohuny Tibor elnök adott tájékoztatást.

November 11-ig várják Komló és környékéről a középiskolás korú, jó kommunikációs készséggel és alapvető méhészeti ismeretekkel rendelkező csinos fiatal lányokat.

A selejtezőre november 11-én kerül sor. Minden jelentkező írásos anyagot, szakmai segítséget kap, a lányoknak lesz idejük felkészülni a vizsgára. Ezt követően tesztlapokat kell kitölteniük, ezt hozzáértő zsűri kiértékeli, összegzi. Ezután egy szakmai elbeszélgetésen vesznek részt a jelentkezők.

A mézkirálynő a komlói egyesület arculatát fogja képviselni. Feladata egyebek mellett a Komló és környéke méhészeinek termelői mézét népszerűsíteni, rendezvényeken részt venni.

Bohuny Tibor a mézhamisításról is beszélt. Október 30-án tiltakozott az egyesület a kínai méz ellen. A magyar méz hátrányba került az ásványi anyagokban, nyomelemekben szegény hamisított mézzel szemben. Felhívta a figyelmet a tudatos fogyasztásra. Mindenképpen termelői mézet vásároljunk hazai termelőtől. A címkével, zárszalaggal ellátott hazai mézeket folyamatosan vizsgálják. A felvásárlók nagy mennyiségben veszik és öntik össze az ellenőrizetlen mézeket. A multik polcain található méz helyett támogassuk a hazai piacot.

Az akácmézet izom és csonterősítőnek, a hársat felső légúti megbetegedések esetén, a repcemézet pedig gyomorsavtúltengés enyhítésére ajánlja a szakember.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 842 993 megtekintés

Videó: 49 019 361 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7043263

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh