A Borbála Napok programjához igazodva, harmadik alkalommal rendezte meg a Közkincs Kerekasztal és a Közösségek Háza a Baranyai Völgység-Hegyhát Közkincs Gálát. A rendezvény középpontjában ezúttal a gyermek tánccsoportok álltak. A résztvevő kistérségi együttesek színvonalas, hangulatos műsort adtak a Komló Színházban.

A telt ház előtt megrendezett kulturális bemutatón, az idei esztendőben kiemelkedőt nyújtott együttesek, énekesek, táncosok mutatkozhattak be a komlói közönségnek.

A rendezvényt megtisztelte Polics József polgármester, a térség országgyűlési képviselője is, aki köszöntőjében a nemzeti kultúránk megőrzésére hívta fel a figyelmet, mert meggyőződése szerint, csak így tarthatjuk meg magyarságunkat, hovatartozásunkat. A városvezető Kodályt idézte záró gondolatában, aki szerint Európa nem arra kíváncsi, hogy miként utánozzuk őket, hanem arra, hogy mit viszünk magunkkal.

Az EFAMI ifjúsági népi zenekar nyitotta az estet a színpadon, majd a komlói Felsőszilvási Iskola Tökmagocskái, Hosszúhetényből és Magyaregregyről érkezett gyermektáncosok léptek közönség elé. A kisebbek bemutatóit a Pöndöly-Kamara Néptáncegyüttes magas színvonalú műsora zárta.

A szólistákat a Kistérségi Népdaléneklési Verseny első helyezettjei képviselték. A komlói Krausz Ádám és Dobos Fruzsina, valamint a hosszúhetényi Katona Bálint, a színpadon is bizonyították, méltán érdemelték ki a zsűri elismerését.

A rendezvény utolsó harmadában fellépő komlói Fekete Láng Cigány Hagyományőrző Együttes közönséget magával ragadó produkciója sokáig beszédtéma marad, ahogy az eseményt záró – idén 75. születésnapját ünneplő – Komlói Bányász Fúvószenekar feldolgozásai is, melyet vastapssal jutalmazott a közönség.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 395 562 megtekintés

Videó: 45 464 635 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6385502

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh