A Hosszúhetényi Tájház érdekes rendezvénnyel várja a környékbelieket. A Szent György napi állat kihajtás jegyében játékos hétpróbára várja a gyerekeket április 23-án.

Nem csak a legkisebbeknek tartogat kellemes elfoglaltságot a rendezvény, vásárolni is lehet a tájház udvarán.

Április 24-ét a népi hagyomány a tavasz első napjának tekinti. Ezen a napon hajtják ki először az állatokat a legelőre egy zöld ággal, mely a jószág gyarapodását szolgálja.

E napon számos rontáselhárító módszerrel védték a házat, de különösen az istállót. Az ólat körbe tűzték zöld ágakkal, a marhák szarvába fokhagymát tűztek. Kifüstölték a tejes köcsögöket, a tehénrontó boszorkány ellen. Az állatokat láncon és tojáson hajtották keresztül, azt tartották, hogy olyan erősek lesznek, mint a vas, és olyan gömbölyűek, mint a tojás.

Hosszúhetényben a Tájházak Napja alkalmából rendezik meg az Állati jó hétpróbát. A tájház udvarán 13.00 órától 17.00 óráig várják a gyerekeket egy tréfás, játékos délutánra, ahol hét állomáson keresztül megismerkedhetnek a háziállatokkal és őrzőikkel.

Számos hasznos ismeretre tehetnek szert a kicsik: Ki mit eszik? Ki hol lakik? Miből mi készül?

Mesével indul a nap, végül „állati jó falatok” kóstolásával zárul a mulatság. A rendezvény egész ideje alatt kézműves bemutató és vásár lesz.

Forrás: Hosszúhetényi Tájház

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 441 megtekintés

Videó: 47 967 314 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887462

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh