December 30-án, az óév utolsó munkanapján elkezdődött az új dolgozók felvétele és munkába állása a Főkefe Zrt. komlói telephelyén.

Az állami tulajdonú, főként keféket és seprűket előállító vállalkozás a bányászváros önkormányzatával kötött szerződés értelmében 200 fő hosszú távú, legalább öt évig tartó alkalmazását vállalta, cserébe ingyenesen használhatják az egykori Nagy László Gimnázium amúgy üresen álló épületét.

Ennek a megállapodásnak a teljesítését kezdték meg, amikor első lépésként 29-en írhatták alá új munkaszerződésüket a céggel. A zömében hosszú ideje állástalan dolgozók első napját még jórészt a szerződések aláírása és az egyéb szükséges adminisztráció intézése töltötte ki. Emellett megtanulták a rájuk vonatkozó legfontosabb tűzvédelmi és minőségbiztosítási előírásokat, amelyek majd a munkájukat is ténylegesen befolyásolni fogják. A dolgozók betanított munkásként, részmunkaidőben tevékenykednek majd, ami azt jelenti, hogy négyórás műszakokban váltják egymást.

Kupás Tamás Levente alpolgármester elmondta, hogy a most álláshoz jutottak mindegyike megváltozott munkaképességű, emiatt önállón nagyon rossz esélyekkel indul a munkaerőpiacon. Számukra így különösen nagy segítséget jelent az állam és az önkormányzat együttműködésével létrejött foglalkoztató, hiszen a biztos jövedelem mellett hasznos időtöltést is jelent, célt és értelmet adva a hétköznapoknak.

Az a 29 ember természetesen csak az első lépés, a létszám rövidesen el fogja érni a kétszázat. Emellett még az év elején megkezdődik a termelés a Nagy László épületének emeletén kiépülő varrodában is, ahol további száz komlói juthat álláshoz.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4069464

Jelenleg az oldalon

2
Online