A Körtvélyesi Óvoda nevelőtestületének sok éven át dédelgetett álma vált valóra. Az óvoda épületében összefogással, több éven át tartó gyűjtő munkával elkészült a sószoba.

A mintegy 22 m2-es szoba két helyiség összebontásával került kialakításra. A sószobában 20,7 m2-nyi parádi kősóból felrakott sófal – melyben a kősó mennyisége 3100 kg- és egy sóhomokozó szolgálja a gyermekek egészségét.

A nagy helyiségelőnye, hogy a terápia jótékony hatását egy egész csoport egyszerre élvezheti. A gyermekekkel rendszeresen heti 1-2 alkalommal 30-40 percet töltenek a sószobában, miközben rajzolnak, mesét- és zenét hallgatnak az óvónők irányításával.

„Nagyon bízunk abban, hogy a sószoba rendszeres használatával segíteni tudunk az asztmás, allergiás, valamint felső légúti betegségben szenvedő gyermekeknek a betegség megelőzésében és a gyógyulásban – mondta Reszelőné Cser Sarolta, az intézmény vezetője a létesítmény ünnepélyes megnyitóján, hozzátéve, hogy ezt a kincset szeretnék közkinccsé tenni a város lakói számára is.

Az óvoda dolgozói köszönetet mondanak mindazoknak, akik támogatással, társadalmi munkával, 1 % felajánlásával hozzájárult a sószoba megvalósításához.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 492 584 megtekintés

Videó: 43 764 225 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6216754

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh