Ünnepélyes külsőségek között zárta a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület, a Komlói Nyugdíjas Egyesülettel és a Magyar Vöröskereszt Komlói Szervezetével karöltve a „Virágos Komló” városszépítő mozgalom 2011-es programját.

A Német Klubban rendezett eseményen előbb Szarka Elemér, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. A kodályos Krausz Ádám, valamint a Gagarin Iskola diákjainak műsorát követően, Fóris Zoltán ügyvezető elnök évösszegző gondolatait ismerhették meg a meghívottak.

A szónok méltatta a résztvevő magánszemélyek, valamint intézmények a virágosítás terén mutatott tevékenységét, kiemelve, hogy a tavalyi 37 díjazottal szemben idén már 45-en vehetnek át díszoklevelet városszépítő munkájukért.

Az idei díjkiosztón jutalmazták Körtvélyes közösségi tereinek „kivirágzását” is. Borbás Sándor, a terület önkormányzati képviselője szerint a köszönet elsősorban Benke Lászlónét, a részönkormányzat tagját, a közmunkásokat és a lakóterületen élőket illeti, valamint a zsűrit, akik észrevették a településrészen zajló változásokat.

Meghívottként vett részt az eseményen Feuerstaller Teréz városi főkertész, aki a város virágosításának terveiről beszélt. A szakember a tervekkel kapcsolatban többek között elmondta, hogy az évelő növényeket tulipánok váltják fel a város központjában.

Az évértékelő rendezvény zárásaként a zöldterületek gondozásában, a környezetük szépítésében példaértékű tevékenységet végzett személyek, közösségek vehettek át ajándékot a városszépítő mozgalmat patronáló három szervezet képviselőjétől.

Majd a három szervezet, a „Virágos Komló2012”transzparens leleplezésével képletesen elindította az idei virágosítási mozgalmat.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 49 752 004 megtekintés

Videó: 28 845 645 megtekintés

Látogatók

Összesen5230280

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh