Rangos elismerésben részesült a komlói Hétdomb Természetbarát Szövetség több tagja. Ezen a hétvégén is szeretettel várnak mindenkit, pénteken kötetlen beszélgetésre és előadásra, szombaton pedig igazi frissítő túrára hívja az egyesület az érdeklődőket.

A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség közgyűlésén köszöntötték az egyesület három tagját, akik nyáron a Gyalogtúrázók XXIII. Országos Találkozóján, Felsőtárkányban vehették át elismerésüket. Biros Béláné és Feketéné Móró Erzsébet az elérhető legmagasabb “Kiváló Túrázó” minősítést, Takácsné Jakabos Laura pedig az “Érdemes Túrázó” minősítést vívta ki magának.

A 2016-os év megyei versenyében túrapontszámaik alapján az élmezőnyben végzettek között vannak csapatból – a fent említetteken kívül – Kühár Zsuzsanna: 4531 pont – 2344 km, Kapitány Albert: 2486 pont – 1860 km, Sisák Tiborné: 1769 pont – 819 km, Károly Terézia: 1449 pont – 736 km.

A természetjárásért, az egyesületért több éven át végzett önzetlen munkájáért Benke Györgyné és Szőke Jánosné kaptak elismerést Tóth Klárától, a BMTSZ elnökétől. Őri Zsuzsanna 21 évi túrázói múlttal átvehette az igazán megtisztelő elismerést, az “Aranybakancs” Díjat. Őri Zsuzsanna 8 évet vezetőségi tagként és 10 évet egyesületi elnökként dolgozott végig és azóta is lelkesen teszi a dolgát.

Őri Zsuzsanna és csapata rendszeres, havonta megrendezett délutáni eseményét 17.00 órakor tartja a Közösségek Házában (Komló, 48-as tér 1.) „Szépségek és értékek világunkban” címmel. Téma: Hangulatok – képben, versben, zenében, és 2016. táborai. Az Örökségünk sorozat pénteki előadója Őri Zsuzsanna.

Másnap, február 18-án, szombaton rendezi az egyesület Magyar Zarándokúton Szt. Lászlóra emlékezve nevű túráját. A túra útvonala: Zobákpuszta – Püspökszentlászló – Réka kunyhó, Etelka-forrás – Szép Ilonka kilátó – Óbánya – Mecseknádasd.

Táv: 15 km Szint: 300 m Pont: 30. Indulás:7.40-es mekényesi járattal Túravezető: Horváth Attila.

Forrás, fotók: Hétdomb Természetbarát Egyesület