A világhírű operaénekes Plácido Domingo tiszteletére új, évente megrendezésre kerülő nemzetközi multikulturális fesztivált hozott létre Pécs és a GuliAnd Menedzsment Kft. - közölte a társaság pénteken az MTI-vel azután, hogy csütörtökön New Yorkban bejelentették annak megalapítását.

Az eseménysorozatot első alkalommal június 22. és 25. között rendezik meg Pécsett - hívta fel a figyelmet közlemény, amely kitért rá, hogy a baranyai megyeszékhely 2010-ben viselte az Európa Kulturális Fővárosa címet. A idén nyártól évente megrendezendő programsorozat kulturális sokszínűséggel, az opera műfaját fókuszba helyezve, széles tömegeknek kíván szórakozást biztosítani.    

Mint kiemelték, a Pécs - Plácido Domingo Classics elnevezésű esemény alapítását a világsztár tenor, Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), a baranyai megyeszékhely polgármestere, Mesterházy Gyula és Magony Z. Andreas társalapítók csütörtökön jelentették be az amerikai nagyvárosban.    

"Különös megtiszteltetés, és ugyanakkor rendkívüli felelősség is, hogy napjaink egyik legjelentősebb művészének tiszteletére alapíthattunk fesztivált" - idézte a kommüniké Páva Zsoltot.     Úgy folytatta: világhírű operaénekes "személye, korszakalkotó művészi teljesítménye, és humanitárius tevékenységei arra kötelez, hogy a Pécs - Plácido Domingo Classics programok a névadója által képviselt értékek mentén, évről-évre magas színvonalon valósuljanak meg".                                                  

A fesztivál létrejöttének első pillanatától magában hordozza a világmárkákra jellemző tulajdonságokat, amely kivételes, ritka lehetőség Pécs és Magyarországnak is - vélekedett az eseményen Nicholas Marko, a fesztivál mentora. Az összefoglaló a világhírű tenor és Pécs kapcsolatáról felidézte: Plácido Domingo első alkalommal 2008-ban lépett fel a városban, majd az ezt követő években számos nagy sikerű produkciót tartottak közreműködésével, 2016-ban a Pécsi Tudományegyetem a Doctor Honoris Causa címet adományozta számára.    

A közlemény szerint Plácido Domingo nem csak az operavilág, hanem nemzetközi közélet egyik legtekintélyesebb és legbefolyásosabb személye, aki egyben a Los Angeles Opera vezérigazgatója és az Europa Nostra elnöke is. A GuliAnd Menedzsment Kft. jelezte azt is, hogy a júniusban bemutatandó programokról a szervezők a napokban tájékoztatást adnak.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 086 019 megtekintés

Videó: 48 316 078 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923022

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh