Lezárult az általános iskolai beiratkozás Komlón. A város öt intézményében a tavalyihoz képest 7,5%-kal több, 172 elsős diák kezdi a tanulmányait szeptembertől.

Elégedettek lehetnek a komlói iskolák vezetői és pedagógusai a napokban befejeződött beiratkozás eredményével. A mostani tanévhez képest ugyanis jelentős mértékben, 7,5%-kal növekedett a város öt intézményébe jelentkező kisdiákok száma.

„Komló számára létkérdés, hogy a lakosságszám csökkenését megállítsuk és visszájára fordítsuk. Ehhez elengedhetetlen, hogy minél több család a városban tervezze hosszú távon is a jövőjét és helyi iskolákba írassa be a gyerekeit. ” – értékelt Polics József polgármester.

Szeptembertől összesen 172-en ülnek be az iskolapadba, közülük a legtöbben, 49-en a Gagarin Általános Iskolát választották. A szilvási iskolának 43, a kenderföld-somáginak 39, a Kodály Zoltánnak 23, a felsőszilvásinak pedig 18 új diákja lesz a következő tanévtől. Az elsősöket jól felszerelt, korszerű intézmények várják. Az önkormányzat az elmúlt három évben jelentős összegeket fordított felújításra, minden iskolaépületben sor került kisebb-nagyobb beruházásokra. A Kodály Zoltánban pedig a nyári szünetre időzítve kezdődik egy nagyobb, átfogó felújítás.

„Ezek a gyerekek reményeink szerint nyolc, vagy akár tizenkét évet is Komlón töltenek, így sokkal erősebb kötődésük alakul ki a városhoz. Ők lehetnek Komló jövője” – fejezte ki reményeit a polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 56 677 942 megtekintés

Videó: 33 656 785 megtekintés

Látogatók

Összesen5589072

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh