Tavaly már elindult, hogy meghódítsa Európa legnyugatibb fokát. Akkor 54 nap alatt 4600 kilométert tett meg nem mindennapi körülmények között. Szinyákovics Béla idén újra nekivágott a Portugáliában található Szikla-fok meghódításának.

A nyugdíjas bányász tavaly Madridban, a cél előtt 600 kilométerrel adta fel álmát, hogy elérje a Cabo da Rocát. A negyven fokos tikkasztó meleg nemcsak őt, de kerékpárját is megviselte. Nos, pár hete ismét nekivágott az elképesztő távolságnak.

Egy hete Szlovéniában az olasz határ közelében a Nova Goricában lévő Lijak kempingben kért meg magyar siklóernyős társaságot, hogy tudósítsanak útjáról. Béla most is mobiltelefon és mindenféle technikai eszköz nélkül vállalkozott útjára. Számára teljesen természetes, hogy közvetlen magyarokat kér meg arra, küldjenek hozzátartozóinak képeket vállalkozásáról. A magyar fiatalok Béla drótszamarán lengő magyar zászlóra lettek figyelmesek.

Sportolónk mesélt a korábbi Nordkapp túrájáról és arról is hogy a mostani Cabo da Roca elérésről korábban kénytelen volt visszafordulni Madridból. A társaság nagy tisztelettel hallgatta a beszámolóit és bámulattal figyelte, hogy egy három hónapos, embert próbáló útra milyen praktikusan csomagol be mindent úgy, hogy kis pakkokban magával tudja őket vinni a kerékpárján.

Béla erre az útra egy új-a korábbinál könnyebb-sátrat hozott, amivel még barátkozik. Tanult a korábbi utak tapasztalataiból és néha pihenőket iktat be, valamint nem erőlteti a napi 100 kilométer megtételét, hanem megelégszik 70-80 kilométerrel is.

A kempingben tartózkodó fiatalok szerint is sportolónk olyan természetességgel, derűvel mesél élményeiről, hogy az ember egy pillanatra hajlamos elhinni, hogy bárki meg tudná csinálni. Az alkalmi fotós meggyőződése, hogy Szinyákovics Béla egy különleges ember különleges teljesítménnyel. Béla vidám, közvetlen ember, kiváló hangulatban, fitten, derűsen indult az olasz határ felé.

Pedig a volt bányász nem csinált nagy ügyet a felkészülésből sem: Abaliget, Bodolyabér dombjain kerekezett csupán, mint mondja, a siker úgyis fejben dől el. Kívánjuk, hogy érje el célját és élményekkel gazdagodva épségben, egészségben térjen haza.


Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 964 773 megtekintés

Videó: 49 107 791 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7059856

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh