Befejeződött az útburkolat cseréje a kenderföldi Eötvös utcában. Az önkormányzat több év alatt, a saját erő és a pályázati lehetőségek maximális kihasználásával teljesen felújította a forgalmas útszakaszt.

A napokban átadták az autósoknak a komlói Eötvös utca utolsó felújított szakaszát, ami az egyik utolsó állomása volt a mintegy három éves, tervezett rekonstrukciós folyamatnak. A következő hetekben a városi közfoglalkoztatottak befejezik a parkolók kialakítását az utcában, továbbá elkészül a környékbeli járdák és lépcsők felújítása is.

„Az Eötvös utca és környékének teljes rehabilitációja gondos tervezés és több éves munka eredménye, amelyhez minden rendelkezésre álló lehetőséget kihasználtunk” – avatott be a felújítás hátterébe Polics József polgármester. „A felelős gazdálkodásnak köszönhetően a városi költségvetése lehetővé tette, hogy több lépésben ugyan, de saját erőből finanszírozzuk az Eötvös utcai beruházást. Komoly segítséget jelentett, hogy az úgynevezett fehér munkákba (járdák, szegélykövek, vízelvezető árkok építése stb.) a közmunkások is be tudtak kapcsolódni.

Az útburkolat mellet a közművek és a csapadékvíz-elvezető rendszerek teljes felújítására is sor került az érintett szakaszon. Sőt, egy sikeres belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően a szomszédos Irinyi János utcában is dolgoznak már a szakemberek, így nyár végére a kenderföldi városrészt a Berek utcától Somágig átszelő fontos szakasz teljes és alapos rekonstrukción esik át.

Párhuzamosan máshol is zajlanak a felújítások. A következő fontosabb szakasz a Gorkij utca, ahol jelenleg az elöregedett vízvezetékeket cserélik.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 55 286 573 megtekintés

Videó: 32 789 591 megtekintés

Látogatók

Összesen5526992

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh