A napokban látott nyilvánosságot az a lista, mely tartalmazza azon kórházakat, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Államtitkársága már májusban állami kezelésbe kíván venni. A 16 kórház közül 5 – köztük Komló város kórháza is – még nem tudott megegyezni a majdani fenntartóval a szakmai kérdésekről.

A szakmai részletekről országszerte közel egy éve folytak a tárgyalások az illetékes városi kórházakkal. Ezek során a legtöbb esetben már eldőlt, hogy a közeljövőben milyen szakirányokat fejleszt az új fenntartó, és esetlegesen milyen új ellátási formák lesznek elérhetőek az egyes városokban.

Komlón jelenleg – egyértelmű megállapodás hiányában - még zajlik ez a szakmai egyeztetés, de a végleges döntésnek március közepéig kell megszületnie az ügyben. Ezt meg-előzően március 7-8. között államtitkári egyeztetésen vesznek részt a kórházak képviselői, így Komló is.

- „Városunk esetében jelenleg csupán egyetlen dolog biztos, hogy változni fog a kórház finanszírozója: vagyis állami fenntartásba kerül – mondta el Polics József polgármester. - Emiatt is érthetetlen, hogy a végső döntés meghozataláig minden, a kórház miatt tartott tüntetés milyen célokat szolgál. Ezek a politikai felhangok pedig egyértelműen nem segítik azt a tárgyalási folyamatot, amelyben a kórházat képviselők épp a komlóiak érdekeit szem előtt tartva tárgyalnak még a mai napig.”

A polgármester elkeserítőnek tekinti az ellenzék hozzáállását, illetve kapkodását, hiszen amíg maguk a tárgyalófelek sem biztosan abban, hogy a megállapodás végül milyen irányokat vesz, addig mindez csak egy komolytalan tüntetés, kizárólag politikai szándékból, egy döntés nélküli helyzetről.

- „A város önkormányzata minden fórumon megvédi a komlói polgárok érdekeit, s a célja egyértelműen az, hogy a kórház a lehető legszélesebb kapacitással üzemelhessen tovább. Az ügyben felelős módon érdemi véleményt kialakítani, a nyilvánossággal kétes részelteket megosztani semmiképpen sem lehetséges – tette hozzá Polics. – A részletes menetrend elfogadására előreláthatólag március 12-én kerül sor, addig minden, a témában megjelent hír csak találgatásokon alapul.”

Forrás: Komló Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4764964

Jelenleg az oldalon

4
Online