Egy európai uniós projektnek köszönhetően napelemeket szerelnek a komlói városháza épületére a következő két hónapban. A beruházás része az egész megye több mint harminc kormányhivatali épületét érintő, közel egymilliárdos fejlesztési programnak.

Napenergia segítségével állítja elő az elektromos energia egy jelentős hányadát a jövő évtől a komlói városháza épülete. A napokban ugyanis a beruházó Baranya Megyei Kormányhivatal aláírta a szerződést a közbeszerzésen nyertes vállalkozással, így rövidesen megkezdődik a berendezések telepítése és beszerelése.

A fejlesztés egy közel egymilliárd forintos összköltségvetésű, a Kormányhivatal által lebonyolított európai uniós projektnek a része. Ennek keretében megyeszerte összesen
31 helyszínen végeznek energiahatékonysági beruházásokat a hivatalhoz tartozó – például a kormányablakoknak otthont adó – ingatlanokon. A munkálatok kétszeresen is hasznot hajtanak, hiszen egyrészről kevesebb fosszilis energiát kell felhasználni, ami kíméli a környezetet és a Föld erőforrásait. Másrészről pedig olcsóbbak lesznek az üzemeltetési költségek, a megtakarított pénzt más fejlesztésekre fordíthatja a város.

A munka a szükséges tartószerkezetek és csatlakozási pontok telepítésével kezdődik, majd helyükre kerülnek maguk a napelemek is. Szerződés szerint a vállalkozónak két hónapja van a befejezésre, ami így a jövő év elejére várható.

„Bár a napelemek a városháza épületére kerülnek, a költségeket a teljes egészében a projekt gazdája, a megyei kormányhivatal fedezi. A város csak azzal járult hozzá, hogy megerősítettük a tetőszerkezetet, így biztosan elbírja a telepítendő napelemeket. Az elkészült rendszer előnyeit viszont mi is élvezni fogjuk, egy kicsivel zöldebb lesz tőle Komló” – értékelt Polics József polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 065 584 megtekintés

Videó: 48 288 928 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919691

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh