Folytatódik a komlói sportlétesítmények többlépcsős korszerűsítése: LED-es lámpákat és modern eredményjelzőt kap a sportcsarnok. A közel 45 millió forintos beruházás társaságiadó-felajánlásból és az önkormányzat saját forrásaiból készülhet el.

A komlói önkormányzat és a fenntartó sportklubok, vállalkozások évek óta közös erőfeszítéssel, lépésenként haladva modernizálják a város sportlétesítményeit. Az elmúlt 4-5 évben több 100 millió forintot fordítottak ezekre a célokra, amelynek a legnagyobb hányadát pályázatokon nyerte vagy társaságiadó-felajánlásokból fedezte a város. A teljesség igénye nélkül teljes rekonstrukción esett át a sportcsarnok tetőszerkezete és küzdőtere, emellett voltak felújítások a Komlói Bányász SK sporttelepén és iskolai tornatermekben is.

A legújabb sikeres pályázatnak köszönhetően ismét a sportcsarnok kerül a középpontba. A rendszeresen teltház előtt játszó élvonalbeli kézilabdacsapat otthonában a következő hónapokban a teljes világítást és más elektromos berendezéseket is újakra cserélnek. Az eddigi lámpák helyett modernebb és energiatakarékosabb LED-eket szerelnek fel az épületben. Új eredményjelző táblát is kap a csarnok, természetesen ez is LED-s technológiájú lesz majd. Emellett kicserélik az elavult hangosítási berendezéseket és felújítanak egy versenyirodát is a különféle szakosztályok részére.

„A teljes beruházás 44,5 millió forintba fog kerülni. A kézilabdacsapatot működtető Komló Sport Kft. azonban sikeres pályázatot nyújtott be a társaságiadó-felajánlásokból megnyitott keretre, ami a költségek jelentős részét fedezi. A városnak mindössze 30% önerőt kell állnia. Így ez a projekt is illeszkedik abba a modellbe, amit minden nagyobb fejlesztésnél követünk: mivel a saját keretünk szűkös, nem önmagukban használjuk fel, hanem a lehető legtöbb külső pénzt a városba hozva nagyobb projektekhez biztosítjuk a saját erőt” – vázolta fel a gazdasági hátteret Polics József polgármester.

A munka a szükséges közbeszerzések lezárása után, jövőre kezdődhet el. Ez lesz az utolsó előtti lépés a sportcsarnok teljes rekonstrukciójához: az alagsori mosdókra és a lelátókra várhatóan 2019-ben kerül sor.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 607 476 megtekintés

Videó: 39 539 504 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5959617

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh