Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli - tájékoztatta a zenekar csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az Amerikai anzix címet viselő koncert Bernstein népszerű Candide-nyitányával kezdődik, majd a Broadwayn hatalmas sikert arató musical, a West Side Story "pezsdítően dallamos" zenekari szvit változatával zárul - írták.   

Az együttes felidézte, hogy a West Side Storyból készült ikonikus film minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicaljévé vált, ami hozzájárult ahhoz, hogy Bernstein zenéi meghódították a világot, a West Side Story Szimfonikus táncok című darabja pedig otthonra talált a hangversenytermek szinte mindegyikében.   

A koncerten George Gershwin egyik legkorábbi jazzhatásokat felmutató műve, az F-dúr zongoraverseny is elhangzik Balog József előadásában, akit a fiatal pianista generáció egyik legtehetségesebb tagjának nevezett a PFZ tájékoztatója.   

Ugyancsak műsorra kerül Aaron Copland balettje és az abból készült zenekari szvit, Rodeo - négy tánc címmel, szintén a Broadway-musicalek és a klasszikus balett világának ötvözetéből jött létre.   

Az együttes kitért arra is, hogy azt est dirigense, Gérard Korsten a tavalyi évadban három koncertet is adott a pécsi zenekarral.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 073 986 megtekintés

Videó: 48 302 765 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921027

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh