Átadták szerdán a mintegy 200 millió forintos központi költségvetési forrásból, egy korábbi raktárépületben kialakított, mintegy 800 négyzetméter alapterületű pécsi torna munkacsarnokot.

Az eseményen Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke hangsúlyozta: céljuk, hogy ott ahol torna volt régen, visszavigyék azt. A rendszerváltás után a szövetség 12 szivacsgödrös termet veszített, az utóbbi négy évben ezeket "pótolják vissza" - tette hozzá. A pécsi tornasportot is méltatva kijelentette, az új munkacsarnok 16-18 éves korig minden követelménynek megfelel, és akár 250-300 gyermek sportolását is "elbírja", a baba-mama tornától kezdve, a gyermektornán át az egyéni sportágak fejlesztéséig.    

Magyar Zoltán az MTI érdeklődésére elmondta: a beruházási összegből 100 millió forintba került az épület megvásárlása, további 100 millióba pedig annak felújítása, a tornaszerek 90 százalékát - köztük a szivacsgödröt, a felemás korlátokat, a gerendákat - a szövetség biztosítja. Szólt arról is, hogy tavasszal mintegy 125 millió forint európai uniós forrásból energetikai korszerűsítés kezdődik. Az épület külső hőszigetelést kap, tetejére pedig napelemek kerülnek.   

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere a megyeszékhely tornaéletének patinás múltjára is kitérve arról beszélt, hogy a "magyar sport napjainkban reneszánszát éli". Ennek pécsi vonatkozásairól megjegyezte: jelenleg is tart a PVSK új Verseny utcai sportközpontjának kialakítása, várhatóan nyár elejére elkészül a Nemzeti Kosárlabda Akadémia épülete, és ősszel indul az új birkózóközpont kialakítása.    

Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében történelmi pillanatnak nevezte a csarnok átadását, majd köszönetet mondott azért, hogy a torna új pécsi otthona a kormány támogatásával valósult meg.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 177 630 megtekintés

Videó: 38 432 982 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5888455

Jelenleg az oldalon

12
Online

Interreg CE1013 REFREsh