Két, összesen mintegy 1500 négyzetméteres acélszerkezetű csarnokkal bővül a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE-MIK) - közölte a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Modern városok program forrásaiból - mintegy 685 millió forintos beruházással - megvalósuló épületek várhatóan 2019 februárjában készülnek el. A kar Boszorkány úti telephelyén a munkaterületet már átadták a kivitelezőnek - írták.   

Az utóbbi években a karon jelentősen megugró nemzetközi hallgatói létszámhoz és a műszaki tudományokkal szembeni elvárásokhoz igazodva építész- és gépészműhelyek épülnek - idézték a közleményben Medvegy Gabriella dékánt. A kar vezetője hozzátette, hogy az épületek egyben építészeti kísérletek is. "Úgynevezett ismételhető primerszerkezettel, szerelt acélszelvényekből készülnek, fekete páncélzattal, az oktatást támogató nagy transzparensfelületekkel, átlátható, nem szeparálódó, multifunkcionális terekkel" - közölte Medvegy Gabriella. Megfogalmazása szerint az épületek belső arculata "kortárs industrial design, tiszta színekkel, ipari anyagokkal, látszó gépészeti rendszerrel".

Forrás: MTI

Fotók: PTE

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 868 752 megtekintés

Videó: 49 050 127 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7052388

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh