Gustav Mahler kilencedik szimfóniáját adja elő a Bostoni Filharmonikus Ifjúsági Zenekar június 22-én a pécsi Kodály Központban - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

A "kiemelkedő tehetségű" együttest Benjamin Zander vezényli a koncerten, amelyen az osztrák-cseh komponista talán legismertebb mesterművének "érzelmekben gazdag, katartikus világába" kalauzolják a hallgatóságot - ismertette a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közleménye.   

Mint felidézték, Benjamin Zander kilencévesen már komponált, tanulmányait Firenzében, Kölnben és Londonban végezte, majd az Egyesült Államokba költözött, ahol 1979-ben megalapította a Bostoni Filharmonikus Zenekart. A dirigenst Mahler kilencedik szimfóniájának egyik legavatottabb tolmácsolójaként ismerik világszerte, a Bostoni Filharmonikusokkal készített lemezfelvételét Grammy-díjra jelölték - írták.   

A pécsi koncertre térve a Filharmónia Magyarország megjegyezte, hogy az általa vezetett Bostoni Filharmonikus Ifjúsági Zenekar ezúttal "Hádész sötét világába" invitálja hallgatóságát.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 270 438 megtekintés

Videó: 47 425 097 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6773513

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh