Hazai pályán, elképesztően eredményes játékot produkálva, veretlen fordulóval (8 győzelem 1 döntetlen) 2. helyre léptek fel Szendreyék, nem kevesebb, mint 11 pontos hátrányt ledolgozva, jóval túlszárnyalva a forduló előtti célt – azaz a 3. helyhez szükséges 5 pont lemaradás behozását. 

Az elmúlt évek hagyományát folytatva Komlón zárult az idei NB I-es csapatbajnokság, így újra Baranyába látogatott az asztali-labdarúgás élvonala. A már jól bevált, megszokott helyszínen, a Közösségek Házában került sor az eseményre, ahol a versenyzőket Polics József Komló város polgármestere, Korbuly István művelődésszervező valamint a vendéglátó csapat támogatójának képviseletében Karai Tamás köszöntötte a megnyitón. A megnyitót komoly sajtóérdeklődés is kísérte, a Komlói Újság és a Komló Média munkatársai a megnyitó után nyilatkozatokat is rögzítettek többek között Fülöp Elemérrel, a DÖKE Komló ranglista vezető, válogatott játékosával.
 
A verseny előtt 66 pontos Testvériségnek nem kellett már sok a végső győzelemhez, a Szeged (58 pont) és a Józsefváros (52 pont) célja a dobogós pozíció megőrzése, míg a házigazda DÖKE Komlónak (47 pont) a dobogóra kerülés volt a fókuszban. Szendreyék nem tartották megoldhatatlan feladatnak az 5 pontos hátrány ledolgozását, de arra senki sem számított, hogy ennyire elkapja a fonalat a 6-szoros magyar bajnok DÖKE Komló. Történt ugyanis, hogy az első két meccset még éppen csak behúzták (5-3) a vendéglátók utána viszont beindult a henger és 8 győzelem következett zsinórban! Ihletett formában játszott mindenki a csapatból, ami a vetélytársak botlásait is kihasználva azt jelentette, hogy a DÖKE Komlónak a ki-ki meccsé avanzsáló Józsefváros elleni rangadón már egy döntetlen is elég volt az ezüstéremhez, pedig a verseny előtt ez szóba sem került, látva a 11 pontos hátrányt. A döntetlen meglett, és vele az ezüstérem is, hihetetlen jó, páratlan teljesítmény volt ez, a fordulót toronymagasan megnyerte a DÖKE Komló!!! A még soha nem látott bravúr – azaz 9 mérkőzésből 9 győzelem – kézzel fogható közelségben volt, de az utolsó másodpercben szerzett góllal a Józsefváros egyenlített, de csak rövid ideig okozott ez bánatot komlói körökben. A Testvériség már a forduló közepén megszerezte sorozatban 5-ik bajnoki címét, utána tőlük szokatlan módon tartalékos felállásban folytatták legjobbjaikat pihentetve. A játéknap egyik nagy vesztese a Szeged volt, akik a 2. pozícióból szorultak le a dobogóról, ahová 3-ikként a Józsefváros állhatott fel. A másik a szimpatikus marosvásárhelyiek, akik drámai küzdelemben estek ki az élvonalból, a már korábban búcsúzó Szeged II. mellett.    

Az NB I. élcsoportjának végeredménye:

    1. Testvériség        83 pont
    2. DÖKE Komló         72 pont
    3. Józsefváros        70 pont
    4. Szeged            69 pont
    5. Mundial ’93 FC SE    45 pont

Idén sem sikerült senkinek megtörnie a Testvériség évek óta tartó hegemóniáját. A szezon első felét több, mint biztatóan kezdő komlóiak a nyáron már a bajnoki serleg Baranyába költöztetéséről beszéltek, de jött a szegedi fiaskó (10 pont). Ami után már csak egy cél maradt, ledolgozni a Józsefvárossal szembeni 5 pontos hátrányt és ezzel visszakerülni a dobogóra. Nos, a DÖKE Komlóban a játéknapot veretlenül letudó Szendrey-Fülöp-Takács trió és Trecskó valamint Major rátett egy szívlapáttal és kiváló, eredményes játékkal megszerezte a 2. helyet az NBI-ben!   Megszületett sorozatban a 11-ik érem, most 5 arany, 4 ezüst, 2 bronz a mérleg. A 2018-as „ezüsteső” elkövetői: Fülöp Elemér, Szendrey Tibor, Trecskó János, Takács Zoltán, Major István és Balla Antal.

 

Fülöp Komlón tartotta a DÖKE Kupát, Major és Takács további 3 érmet szerzett, 46 fős rekord nevezés, jó hangulat, komlói éremeső a 2018-as DÖKE Kupán!

Sokáig nem sejtettük, de végére rájöttünk arra, hogy nagy valószínűséggel az ünnepi hosszúhétvége emelte soha nem látott magasságba a hazai pályán, Komlón a DÖKE Kupa nevezőinek létszámát. A 46 fő vélhetően a Komlón rendezett gombfoci versenyek közül a 38 éves szakosztály történetében kiemelkedő és rekord – ahogy visszatekintett a szakosztályvezető és Karácsony László tiszteletbeli elnök. Amikor úgy döntöttünk, hogy mindenki egyszerre játszik majd, több elképzelés is született, hogy miképp helyezzük el a pályákat. A verseny előtti berendezéskor mi magunk is meglepődtünk, hogy a termeket összenyitva milyen óriási is tud lenni a Közösségek Háza – szerencsések vagyunk, hogy ez a hely lehet az otthona a komlói gombozóknak. Kényelmesen és problémamentesen sikerült elhelyezni 24 pályát.

Ekkora létszámnál adta magát a helyzet, hogy svájci rendszert alkalmazzunk ezen a versenyen, annak ellenére, hogy e lebonyolítási móddal kapcsolatban megoszlanak a vélemények a játékosok között. A versenyigazgató (Gyozsán Zoltán) munkáját most először egy szoftver segítette, így a fordulók között nem alakult ki hosszadalmas várakozás. A kézzel párosított svájci verseny mindig elhúzódik ez miatt, most ez elmaradt, és egy lendületesen haladó játéknap volt a hozadéka a program használatának. A gombozóknak 9 forduló alatt kellett eldöntenie, hogy ezen a játéknapon ki lesz a legjobb. A hazaiak közül jól kezdett Fülöp és Major is, Takács Zoltán a mezőny tagjainak támogatásával beugrott a magát rosszul érző Dávid László helyett – és később sorozatos győzelmeivel egyre feljebb lépett a tabellán. A végén Fülöp elhúzott az egyébként szoros mezőnytől, éppen annyira, hogy már a 8. fordulóban megnyerte a versenyt. Elemér nem lazított, az utolsó körben is győzött, így kiemelkedve a mezőnyből, veretlenül, 7 győzelmet és 2 döntetlent elérve szerezte meg a DÖKE Kupát! Végre Major és Takács is tartósítani tudta jó formáját, Major István bronzérmes lett a fő versenyben és ezüstérmes a II. osztályúak mezőnyében, míg Takács Zoltán 5. lett és bronzérmes ugyanezen osztály mezőnyében.

Balla Antal és Trischler Róbert a mezőny második felében végzett, Anti hullámzó teljesítményt nyújtott, míg Robi 4 vereség után „érkezett meg” a versenybe, későn kezdett hajrába. Kelemen Zoltán végezhetett volna előrébb is, de a 6. kör után sajnos félbe kellett hagynia a versenyt.

DÖKE Kupa:

I. Fülöp Elemér - DÖKE Komló
II. Komáromi Zsolt - Mundiál
III. Major István - DÖKE Komló
II. osztály:
I. Komáromi Zsolt - Mundiál
II. Major István - DÖKE Komló
III. Takács Zoltán - DÖKE Komló
III. osztály:
I. Serák György - Vasi GE
II. Valics Lehel - Marosvásárhely
III. Kondor Balázs - Testvériség
Minősítés nélküli:
I. Németh István - Újbuda
II. Vargha Ákos - Újbuda
III. Szirtes András – Újbuda

A versenyen résztvevők pozitívan értékelték a szervezést és a lebonyolítást. A rekord létszámú mezőnyben voltak olyanok is, akik most látogattak először a Mecsek északi oldalán fekvő városba – reméljük legközelebb is eljönnek. Bízunk abban, hogy ez a verseny jó reklámja volt a sportágnak, öröm volt látni, hogy több egykori komlói gombozó is ellátogatott a helyszínre. Bizakodásra ad okot az, hogy Fülöp Elemér az NBI. után a DÖKE Kupán is jó formában volt, egyre inkább visszatalál az eredményesebb játékához, reméljük így marad ez november közepéig, amikor Elemér a Portugáliában, Lisszabonban rendezendő világbajnokságon a magyar válogatottban és egyéniben is maradandót alkothat, és képviselheti a komlói gombozást a legmagasabb szinten.

Forrás: Gyozsán Zoltán szakosztályvezető
                          

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 455 megtekintés

Videó: 47 970 794 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887769

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh