A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) néhány éve indította útjára "Donate Your Fencing Gear" (vagyis adományozd a vívófelszerelésed) akcióját, amelyhez a Villa Complov SC is csatlakozott a vívó világbajnokság alatt.

A program keretében már nem használt, de jó állapotban lévő felszereléseket lehet adományozni a vívó világversenyek helyszínén felállított gyűjtőpontokon, amelyeket a FIE juttat el az adományozó által megjelölt országba.

A komlói klub  is hozzájárult a programhoz néhány felszereléssel. A négy lehetséges célország közül Kolumbiát választották, amely a vívósport szempontjából fejlődő országnak számít.

A világbajnokságok és olimpiák története során eddig mindössze egy egyéni világbajnoki bronzérmet szereztek, még 1995-ben, jelenleg pedig legjobb egyéni versenyzőjük 39., legjobb csapatuk pedig 17. az aktuális világranglistán.

Vívást fejlesztő programjukban olyan helyekre viszik el a sportágat, ahol az korábban nem volt jelen, és honosítják azt meg ép és fogyatékkal élő fiatalok körében.

Csontos Gergely ügyvezető elmondta: "Emlékezünk még a kezdeti nehéz időkre Komlón, amikor pécsi vívó sportbarátainknak köszönhettük, hogy volt néhány felszerelés, amellyel el tudtunk indulni. Most, hogy lehetőségünk adódott a másik oldalon állni, örömmel járultunk egy kicsivel ahhoz, hogy sportágunk egyre több emberhez eljusson."

A képen az adományozásért kapott oklevél látható.

Forrás: Villa Complov SC

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 491 megtekintés

Videó: 47 973 793 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888000

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh