Már lehet pályázni az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) "Kerékpárral 7 határon át" programjának forrásaira. Az országhatáron átnyúló kerékpáros túrák megszervezéséhez - amire április elejéig lehet pályázatot benyújtani - 28 millió forintnyi támogatást biztosít a szaktárca.

Az ITM szombati közleménye szerint az önkormányzati és civil szervezők számára meghirdetett program célja a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározás népszerűsítése, a szomszédos országokkal - különösen azok magyarlakta térségeivel - fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése.   

A támogatott rendezvények útvonalát úgy alakítják ki, hogy a túrák résztvevői megismerkedhessenek a határ menti régiók, települések kulturális, történelmi, építészeti és természeti értékeivel.   

A pályázat teljes körű lebonyolítását - az ITM megbízásából - a KTI Közlekedéstudományi intézet Nonprofit Kft. végzi.   

A kiírásra magyarországi és határon túli egyesületek, közalapítványok, települési önkormányzatok vagy intézményeik pályázhatnak. A rendelkezésre álló 28 millió forintos keretből pályázatonként legfeljebb félmillió forint nyerhető el.   

Részletes információk és pályázati felület a kti.hu/7hataron oldalon található.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 063 058 megtekintés

Videó: 48 284 712 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919237

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh