Augusztus helyett a jövő évben rendezik a budapesti vizes Európa-bajnokságot - mondta csütörtökön Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke.

"Ebben az évben nem lehet Európa-bajnokságot szervezni, ez teljesen biztos. Most úgy tűnik, 2021 májusában kerül megrendezésre Budapesten" - nyilatkozta Wladár az M1 aktuális csatornán.  

Hozzátette, már akkor sem volt jó az új, augusztusi időpont, amikor kihirdették, bár kétségtelen, nem egy fix dátum volt, csak egy elképzelés, később pedig szóba került egy esetleges novemberi időpont is.  

Az elnök kijelentette, várhatóan novemberben rendezik az európai szövetség (LEN) kongresszusát, akkor határozzák meg hivatalosan az új dátumot.  

A LEN március 20-án jelentette be, hogy az úszók, szinkronúszók, nyíltvízi úszók és műugrók május 11-24-re tervezett versenyét augusztus 17. és 30. között rendeznék meg. Paolo Barelli elnök már akkor jelezte, a magyarországi szervezőkkel megállapodtak, hogy legkésőbb május végén, június elején tárgyalnak arról, hogy az új időpontban sor kerülhet-e az eseményre.  

Wladár Sándor csütörtökön arról is beszélt, hogy több mint hathetes kihagyás után hétfőn 69 felnőtt és utánpótlás válogatott úszó "rendkívül fegyelmezetten, a szabályokat és a járványügyi előírásokat betartva" újrakezdte a medencés edzéseket a Duna Arénában és Balatonfűzfőn.  

"Az úszósport olyan hátrányba került az egész világon, hogy több hónapra visszavetheti az olimpiai felkészülést" - vélekedett a sportvezető.  

Az elnök hangsúlyozta, elképzelésük már van, de tervük még nincs arról, mikor rendezhetnek ismét versenyeket Magyarországon, ezt a járványhelyzet alakulásától teszik majd függővé. Jelenleg úgy gondolják, a rövid pályás világbajnokság előtt egy hónappal, azaz november közepén lenne a felnőtt országos bajnokság, azt követően pedig az utánpótlás országos bajnokságok. Hogy ezekre nézők előtt, vagy zárt kapuk mögött kerül sor, azt egyelőre nem tudta megmondani.  

"Leginkább szakmai alapon fog folyni a verseny, a pontok után nem fognak pénzt kapni az egyesületek. Azt kell majd felmérni, hogy a hosszú hónapok kihagyása hogyan befolyásolta a magyar úszósport életét" - magyarázta a MÚSZ elnöke.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 803 886 megtekintés

Videó: 47 966 767 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887443

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh