Az idei évre tervezett szektorlabda VB. megszervezését beugróként a debreceni gombozók vállalták el. A rendkívüli nehézségek és a nagyon rövid rendelkezésre álló időhöz képest színvonalasan sikerült megrendezni a sorrendben VII. szektorlabda seregszemlét, melynek most Debrecen adott otthont.

Hat nemzet több mint hatvan versenyzője látogatott a cívisvárosba, hogy a magyar gombfoci mellett a brazil, 12 érintéses szabályok szerinti játékban, ezeken belül csapat, egyéni és páros felállásban is összemérjék erejüket.

Az eddigi valamennyi világbajnokságok győztese, a magyar válogatott erősen tartalékos felállásban érkezett a versenyre. A három versenyből álló kvalifikációs versenysorozat alapján a részvételt kivívó játékosok közül többen lemondták a válogatottságot, többek közt a keret oszlopos tagjának számító, a kvalifikációban előkelő helyen végző komlói Fülöp Elemér is erre kényszerült. A komlói klubot, csakúgy, mint a 2012. évi brazíliai vb-n Szendrey Tibor képviselte a válogatottban.

Egyéniben a vb címvédő Szendrey meglepetésre a 7. helyen végzett. Csak azoknak meglepetés ez, akik nem látták a versenyt. Nem kevesen úgy látták, hogy az egyébként technikás, szép gombfoci kicsit „meghalt” az egyéni versenyen.

A későbbi győztes Koczor – érdemeit egyébként nem vitatva – a döntőig vezető úton többször is védőmunkájával ellensúlyozta az építő jellegű gombfocit, a kiharcolt 0-0-ás döntetlenek után szétlövéssel jutott tovább, a negyeddöntőben sajnos éppen Tibor ellen. Szendrey hiába játszott szebben, az utolsó passzok és a lövések sem sikerültek.

A már említettek miatt tartalékos magyar válogatott az utóbbi időben sokat fejlődő Románia ellen játszotta a döntőt. A román válogatott a döntőben szoros, kiélezett küzdelemben legyőzte a magyar válogatottat, így a sportág történetében először nyerték meg a világbajnokságot, melyet eddig minden alkalommal a magyarok nyertek.

A tartalékos felállás csak az egyik ok, a román csapat tagjai hosszú évek óta pallérozódnak a magyar bajnokságban. A legjobbak magyar csapatokat erősítenek az NB I-ben, illetve a marosvásárhelyi csapat most harcolta ki a feljutást az NB II-ből a legjobbak közé.

Fejlődésük több mint figyelemre méltó, nem érdemtelenül hódították el a világbajnoki címet. Így ez a vereség már kevésbé meglepő, a jövőben sokkal nagyobb erőbedobásra fogja késztetni ez a román csapat a sportágalapító magyar gombozókat.

A VB üde színfoltja volt a tekintélyes számú brazil versenyző, de igazi meglepetés volt a lengyel és japán játékosok részvétele is.

Forrás, fotók: Gyozsán Zoltán

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 686 055 megtekintés

Videó: 48 897 900 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7022445

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh