A gyermeknaphoz kapcsolódóan a Komlói Bányász Horgász Egyesület minden évben horgászversennyel kedveskedik az apróságoknak. Idén sem marad el az inkább játékos, mint versenyszerű esemény.

Az idei év újdonsága, hogy a MOHOSZ támogatja azokat az egyesületeket, melyek programokat szerveznek gyerekek számára, felkeltve a kicsik érdeklődését a horgászsport iránt. Az előző években kettő, idén három korcsoportban várják a 4-15 éves gyerekeket a játékos horgászatra. Jelentkezni lehet a 4-6, 7-9 és 10-15 évesek megmérettetésére.

Ambrus József egyesületi elnök elmondta, rendezett, előkészített tóparttal várják a kicsiket. Az esemény jó lehetőség a szórakozásra, a játszva tanulásra. Várják továbbá a szülőket, nagyszülőket, akik rendszerint szintén a horgászat szerelmesei. Az elnök kiemelte, semmiféle jártasság nem szükséges a versenyen való részvételen, sőt, felszerelést, etetőanyagot is biztosítanak azok számára akik most kóstolnak bele ebbe a sportba. Az első három helyezettet éremmel jutalmazzák, de édességet, apróságot minden gyermek kap.

A játékos verseny május 27-én, szombaton a Sikondai kis tónál lesz. Nevezés a helyszínen 8.00-9.00 óráig. A verseny 11.00 óráig tart, ekkor veszi kezdetét a mérlegelés.

Ambrus József hozzátette: egyesületüknél a horgászvizsgáztatás folyamatos, bátran jelentkezzenek az érdeklődők. Az idei évben tervben van egy nyári úgynevezett Kőtörő Kupa nevű verseny is, melyre a város cégeit, az egyesület szponzorait várják. Az esemény nem engedélyköteles, a résztvevők az egyesület vendégei. Ugyancsak megrendezésre kerül szeptemberben a Bányásznapi Horgászverseny, mely mindig népszerű esemény.

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 093 967 megtekintés

Videó: 48 321 535 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923718

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh