Újfajta módszerrel keresik meg adathalászok a Facebook-oldalak üzemeltetőit - hívta fel a figyelmet a rendőrség szombaton.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a www.police.hu oldalon közölt tájékoztatóban azt írta, a csalók arra hívják fel Facebook-oldalak üzemeltetőit, hogy igazolják felhasználói fiókjukat. A bejegyzésben egy URL-rövidítéssel álcázott hivatkozást osztanak meg, amelyre kattintva a felhasználó elnavigál a Facebook hivatalos oldaláról, így a támadók számára lehetővé válik a felhasználók adatainak ellopása, a Facebook-lap vagy -profil feletti jogosultságok átvétele.   

A csalók több ilyen oldalt is létrehoztak, amelyek elnevezésükben azt sugallják, hogy valóban köthetők a szolgáltatóhoz. Ilyen - már azonosított - oldal a "Facebook PageVerified" vagy a "Facebook Page Service" nevű oldal is.   

A rendőrség felhívta a figyelmet: a közösségi médiaszolgáltató soha nem publikus vagy privát bejegyzésben keresi meg az oldalak üzemeltetőit, hanem közvetlenül veszi fel velük a kapcsolatot.   

A rendőrség azt kéri, aki ilyen bejegyzést észlel, ne kattintson az ismeretlen helyre navigáló hivatkozásra, és ne adjon meg semmilyen kért adatot. Emellett a rendőrség kéri, aki az elmúlt hetekben kapott hasonló üzenetet, vagy osztottak meg olyan bejegyzést, amelyben megjelölték profilját, változtassa meg a jelszavát.

Forrás: MTI / police.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 481 megtekintés

Videó: 47 967 464 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887468

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh