Átadták a negyvenmillió forintból részben felújított Pécs Városi Lőteret szerdán.

Herbai János, a 10, 25 és 50 méteres pályát is magába foglaló létesítmény vezetője az eseményen elmondta: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Sportlövők Szövetségének támogatásával megvalósult beruházás keretében helyrehozták a lőtér utcafronti kerítését, utat, járdát aszfaltoztak, valamint a versenyek könnyebb, gyorsabb lebonyolítását, az eredmények folyamatos figyelemmel kísérését biztosító gépeket, berendezéseket vásároltak.   

A bíróknak nem kell többet lőlapokat értékelniük, a versenyek végén monitorokon láthatóak az eredmények, mindez segíti a lövészet bemutathatóságát, hozzájárul a sportág népszerűségének növeléséhez is - jegyezte meg.   

Csizi Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő közölte, hogy bár a lőtér nem tartozik a baranyai megyeszékhely legismertebb sportlétesítményei közé, jelentőségét mutatja: mintegy háromszázan használják rendszeresen, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. és a Pécs Városi Lövész Klub sportolói mellett fegyveres testületek és biztonsági szolgálatok tagjai is gyakorolnak itt. A politikus utalva arra, hogy a lőtéren edz Csonka Zsófia Európa-bajnok, olimpiai hatodik sportlövő, jelezte: a mostani beruházás azon szellemiség jegyében valósult meg, hogy az olimpikonokat nemcsak az olimpia évében kell segíteni, mert eredményességüket nem kizárólag annak az évnek a munkája alapozza meg.

Vári Attila, a 15 létesítményt és az ország legnagyobb sportiskoláját működtető Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Pécs Városi Lőtéren a mostanit megelőzően 1989-ben volt komolyabb rekonstrukció, ugyanakkor további forrásokat várva bíznak a jövőbeni fejlesztések lehetőségében.   

Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az utánpótlásnevelés hatékonyságának növeléséhez, tehetségek kineveléséhez, és egyáltalán, a sportlövészet oktatásához a magas színvonalú szakmai munka mellett elengedhetetlenek az olyan elegáns környezetű, szép létesítmények, ahova jó bemenni, ahol jó edzeni, versenyezni.

Forrás: MTI

Fotók: Bama

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 072 458 megtekintés

Videó: 48 300 750 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920777

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh